Patru accidente într-o singură zi

307

Patru accidente de circulaţie, trei dintre acestea soldate cu rănirea a doi bătrâni şi a unui copil, în vârstă de doar 6 ani, iar cel de-al patrulea doar cu pagube materiale, s-au produs în cursul zilei de 25 septembrie pe raza judeţului Gorj.

Primul accident s-a produs în jurul orei 06:23, pe raza localităţii Baia de Fier.
Un bătrân, în vârstă de 86 de ani, care se deplasa cu o căruţă pe DJ 675 a ajuns la spital după ce un şofer a încercat să-l depăşească fără a păstra distanţa laterală.
“Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a constatat faptul că bărbatul, în vârstă de 31 de ani, în timp ce conducea pe DJ 675-Baia de Fier un autoturism, nu a păstrat distanţa laterală la efectuarea manevrei de depăşire a unui vehicul cu tracţiune animală, ce se deplasa în aceeaşi direcţie de mers şi care era condus de către B.I., în vârstă de 86 ani, din aceeaşi localitate, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, bărbatul, în vârstă de 86 de ani, a suferit leziuni fiind transportat la Spitalul Orăşenesc Novaci, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Persoanele în cauză au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Accident cu fugă de la locul faptei la Drăgoteşti
Câteva ore mai târziu, un alt accident de circulaţie, soldat de această dată cu rănirea unui bătrân de 76 de ani, s-a produs pe raza comunei Drăgoteşti. Septuagenarul a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost acroşat de oglinda unui autoturism al cărui şofer a fugit apoi de la locul faptei fără a mai aştepta sosirea poliţiştilor. “Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a constatat faptul că P.G.A., în vârstă de 21 de ani, din comuna Drăgoteşti, în timp ce conducea pe DJ 673-Drăgoteşti un autoturism, s-a angajat în depăşirea unui alt autovehicul şi a acroşat cu oglinda din partea stângă pe B.A., în vârstă de 76 de ani, din aceeaşi localitate. În urma producerii accidentului de circulaţie, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, iar victima a fost transportată la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a anunţat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie.

Minor rănit în accident la Rovinari
Un al treilea accident de circulaţie s-a produs în după-amiaza aceleiaşi zile, pe raza oraşului Rovinari. Un minor în vârstă de doar 6 ani care a încercat să traverseze strada în fugă a fost acroşat de un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Bâlteni. “Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din comuna Bâlteni, în timp ce conducea pe strada Prieteniei autoturismul proprietate personală, a acroşat cu partea stângă un minor, în vârstă de 6 ani, care, fiind nesupravegheat, s-a angajat în traversarea străzii, în fugă, fără să se asigure, prin loc nesemnalizat cu marcaje sau indicatoare care să îi permită acest lucru”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Minorul a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Rovinari, în vederea acordării de îngrijiri medicale, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Şofer fără permis, implicat într-un accident la Jupâneşti
Tot în cursul zilei de 25 septembrie, un al patrulea accident s-a produs pe raza localităţii Jupâneşti. Un tânăr de 24 de ani, din localitate, care conducea un autoturism pe un drum comunal, fără a avea permis, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat cu maşina în gardul unor vecini. Evenimentul rutier s-a produs în timp ce tânărul încerca să scape de poliţiştii care îl urmăreau deoarece nu oprise la semnalul acestora. “La data de 25.09.2014, ora 15:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism ce se deplasa pe un drum comunal de pe raza localităţii Jupâneşti, însă conducătorul auto nu a oprit la semnalele acestora, continuându-și deplasarea pe o distanţă de aproximativ 1 km. Într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a lovit gardul şi porţile de acces ale curţii unei locuinţe, oprindu-se într-o grămadă de pietre, după care a fugit și nu a revenit la locul evenimentului. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că la volanul autoturismului a fost G.C.I., în vârstă de 24 de ani, din comuna Jupâneşti, care nu posedă permis de conducere”, a anunţat Cătălin Buşe. Tânărul de 24 de ani este acum cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here