Patronul Presanitas SRL a decedat la trei săptămâni după percheziţiile DNA din Târgu-Jiu

580

Constantin Lungu, patronul firmei Presanitas SRL, societate a căror lucrări cu Aparegio şi Primăria Târgu-Jiu fac obiectul unui dosar la DNA, a decedat sâmbătă dimineaţa. Afaceristul a murit împăcat, spun apropiaţii familiei, ştiind că va deceda în urma bolii grave pe care a depistat că o avea în urmă cu doar şase luni de zile. Lungu va fi înmormântat, astăzi, la orele amiezii, pe la căpătâiul său trecând deja rudele, prietenii şi apropiaţii în cele două seri de priveghi organizate la domiciliul decedatului de la Târgu-Jiu.

Patronul firmei Presanitas SRL din Târgu-Jiu a trecut, sâmbătă dimineaţa în jurul orei 07.00 în lumea celor drepţi, împăcat şi având timp să-şi ia rămas bun de la soţie şi cei apropiaţi. Constantin Lungu ştia că nu i se mai dăduseră prea multe zile, după ce cu şase luni în urmă i se depistase, la un control medical, în urma unei răceli mai puternice la plămâni, că are leucemie mieloblastică în ultimul grad. Deşi a fost consultat de medici foarte buni, familia cheltuind peste o jumătate de miliard de lei vechi numai pe analize, şi recent a primit îngrijiri medicale de specialitate la Craiova, Lungu nu a mai putut fi salvat, acesta pierzând, în urmă cu două zile, bătălia cu viaţa. Afaceristul avea 76 de ani la momentul decesului, apropiaţii susţinând că şi problemele pe care le-a avut în ultimul timp cu afacerile i-ar fi agravat starea de sănătate. Constantin Lungu va fi înmormântat, astăzi, în municipiu, la ora 12.00.

A dat declaraţii procurorului DNA!
Firma lui Lungu, sediul primăriei Târgu-Jiu, al Aparegio şi al primarului municipiului Florin Cârciumaru au fost călcate de procurorii DNA, în urmă cu trei săptămâni. După descinderi, edilul oraşului a ajuns să fie cercetat în două dosare penale, având însă calitatea de suspect în acestea. La momentul descinderilor s-a vehiculat că Lungu şi asociatul său de la Craiova, Stănulescu, ar fi fost denunţători în acest dosar, mai ales că cei doi mai au de recuperat 150 de miliarde de lei vechi de la Primăria Târgu-Jiu şi Aparegio, pentru lucrări realizate şi nedecontate. Stănulescu şi-a pierdut între timp un apartament, pe fondul banilor blocaţi în licitaţie, atât firma acestuia, cât şi a lui Lungu fiind puse, în ultimul timp, pe butuci, fapte care au mărit ipoteza că cei doi s-ar afla în spatele denunţului la DNA în care a fost vizat şi primarul Florin Cârciumaru.
DSC_0655“Este un dosar mai vechi la Aparegio, s-au reclamat ei între ei, constructorii, şi de fapt sunt două dosare. Nu are nicio legătură Aparegio cu noi”, s-a limitat să spună primarul pe 19 mai 2015, după descinderi.
Apropiaţii lui Lungu sar însă în apărarea afaceristului menţionând că Lungu, la ultimele descinderi ale DNA la Târgu-Jiu, ar fi declarat procurorului de caz lucruri favorabile edilului local, asta în ciuda vechilor memorii adresate premierului şi altor organe ale statului, în care acesta se plânge de incorectitudinea de care ar fi avut parte în urma acestor lucrări. Reamintim că, Lungu avea lucrări cu Primăria Târgu-Jiu şi înainte ca instituţia să fie condusă de Florin Cârciumaru. Acesta a prins însă o licitaţie mare în 2008, care nu s-a finalizat aşa cum se aştepta omul de afaceri, lucrările intrând în vizorul procurorilor anticorupţie de la Craiova, după ce doi dintre cei trei afacerişti care au obţinut lucrarea au început să se plângă că au fost ţăpiţi.
Cert este însă că acum Lungu va intra în pământ fără să apuce să îşi recupereze banii pe lucrările în cauză.

Trebuia să-i scoată la mezat casa Teodorei Ciobanu
Constantin Lungu nu a mai apucat nici să-şi recupereze banii daţi împrumut fostei directoare a Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu, Teodora Ciobanu, aflată în arest la domiciliu după ce a fost reţinută pentru mită, în formă continuată. Ciobanu împrumutase 1,2 miliarde de lei vechi de la afaceristul aflat atunci în relaţii contractuale cu Primăria Târgu-Jiu, chiar în primăvara lui 2008 când acesta câştigase licitaţia cu autoritatea locală. Lungu se decisese cu doi ani în urmă să-i scoată la vânzare casa din Corneştii Noi a Teodorei Ciobanu, după ce i-a cerut instanţei punerea sechestrului pe bunurile lui Aurel Ciobanu şi ale soţiei acestuia. Cererea a fost admisă la momentul respectiv de instanţă, dar Lungu nu a reuşit să vândă casa familiei Ciobanu nici până în prezent. De altfel, în casa din Corneştii Noi îşi execută în prezent luna de arest la domiciliu Teodora Ciobanu, fosta şefă a DPPS Târgu-Jiu, suspendată din funcţie după reţinerea ei de către DNA.
Familia lui Lungu va decide dacă va continua demersul început de către defunct, atât împotriva familiei Ciobanu, cât şi asupra celor două instituţii din Târgu-Jiu.
Astfel dacă decesul patronului Presanitas a făcut, cu siguranţă, şi câteva persoane fericite, sunt mult mai mulţi cei care deplâng trecerea în nefiinţă a celui ce a fost Constantin Lungu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here