Patronul firmei Rostramo, mai aproape de libertate

406

rostramo (3)Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis miercuri înlocuirea arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara în cazul omului de afaceri Cătălin Chelu şi a altor trei apropiaţi ai săi, într-un dosar în care sunt judecaţi pentru că au încercat să-l mituiască pe fostul secretar de stat din MAI, Dan Fătuloiu.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti de către procurorii DNA. Până atunci Cătălin Chelu şi ceilalţi trei inculpaţi rămân în arest.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus pe 14 decembrie 2010 trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a omului de afaceri Cătălin Chelu, patron şi al firmei Rostramo din Târgu-Jiu, şi a celorlalţi trei inculpaţi, acuzaţi că au încercat mituirea fostului secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Dan Valentin Fătuloiu. Potrivit DNA, au fost deferiţi justiţiei Cătălin Chelu, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită şi cumpărare a influenţei, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, oameni de afaceri apropiaţi ai lui Chelu, în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de dare de mită. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis pe 25 noiembrie 2010 menţinerea în stare de arest preventiv a omului de afaceri Cătălin Chelu, precum şi a lui Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea. Judecătorii au menţinut în parte hotărârea Tribunalului Bucureşti.

Potrivit DNA, în perioada august – 12 noiembrie, Chelu a promis chestorului-şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu (denunţător în cauză) suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale, având ca obiect infracţiuni comise de către omul de afaceri şi persoanele apropiate acestuia.

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here