Patronatele propun îngheţarea salariului minim la 600 lei pentru primul semestru din 2010

182

patronatePatronatele şi-au reconsiderat poziţia referitor la majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2010, în sensul că vor îngheţarea acestuia la 600 de lei în primele şase luni ale anului viitor.

Secretarul general al Confederaţiei Patronatelor din Industrie, Dan Matei Aghaton, a declarat, ieri, că patronatele au cerut în discuţia de luni de la Ministerul Muncii cu ministrul interimar Gheorghe Pogea şi cu sindicatele ca salariul minim să fie îngheţat la 600 de lei până în iulie anul viitor, din cauza crizei economice.

La rândul său, preşedintele CNSLR – Frăţia, Marius Petcu, a spus că ministrul interimar al muncii, Gheoghe Pogea, încearcă să convingă reprezentanţii patronatelor că salariul minim poate creşte de la începutul anului viitor la 705 lei, informează Mediafax.
„Patronatele s-au răzgândit în privinţa majorării salariului minim şi spun că o creştere a acestuia influenţează grilele în zona muncitorilor calificaţi şi a celor cu studii superioare, însă ministrul Pogea încearcă să le explice că o creştere de la 600 la 705 lei a salariului minim brut pe economie nu înseamnă o majorare cu 17,5% a tuturor salariilor din grilă”, a spus Petcu.
Discuţiile continuă la Ministerul Muncii, Petcu spunând că speră ca „teoria lui Pogea şi strigătele sindicatelor să convingă patronatele că este nevoie de o creştere a salariului minim la 705 lei de la 1 ianuarie 2010”.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ, după Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here