Patron evazionist, reţinut de poliţişti

120

Patron evazionistAdministratorul unei firme din Rovinari a fost reţinut ieri de poliţişti, fiind suspectat că timp de mai bine de un an nu a înregistrat în evidenţele contabile veniturile obţinute din comercializarea de materiale de construcţii şi produse industriale pentru care ar fi trebuit să plătească impozite de 165.000 de lei.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, urmare a probatoriului administrat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au emis ieri ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, pe numele unui bărbat în vârstă de 51 ani, din comuna Drăguţeşti, suspectat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

“Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat că suspectul, în calitate de administrator al unei firme din oraşul Rovinari, în perioada februarie 2009-martie 2010, a efectuat acte de comerţ cu mărfuri ( materiale de construcţii şi produse industriale), fără a înregistra în evidenţa contabilă a societăţii veniturile realizate. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului a fost stabilit la suma de 165.000 lei”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Oamenii legii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here