Pasti, propus pentru excludere. Nicio demisie în PSD după eșecul de la Târgu-Jiu

1355

Analiză în PSD Târgu-Jiu după eșecul de la alegerile locale. În loc să fie demisii de onoare sau demiteri, după caz, șefii PSD au avut o singură propunere: excluderea din partid a lui Cristian Toader Pasti.

Consilierul municipal Cristian Toader Pasti a criticat, înainte de campanie, strategia partidului, fiind nemulțumit de lista de consilieri întocmită de președintele Aurel Popescu.
În ședința de miercuri seara, lui Pasti i s-a reproșat faptul că nu s-a implicat în campania de la Târgu-Jiu, asta deși a fost internat în spital o lungă perioadă de timp, după ce a fost depistat cu noul coronavirus.
„Probabil că m-am găsit pe mine vinovat, dacă mi-au cerut excluderea. Eu o lună am fost în spital, bolnav, și o lună am stat în medical, pentru că eu am avut o formă gravă de Covid, de abia am scăpat. Și s-a găsit domnul președinte Aurel să spună că unii au stat acasă în timp ce ei au muncit, și că m-am luat de Dragnea acum nu știu câți ani, că m-am luat de Viorica Dăncilă…, mă rog, chestii din astea, puerile”, ne-a declarat Pasti.

„Excluderea ar fi fost nestatutară”
Propunerea de excludere, venită din partea lui Aurel Popescu, nu a trecut însă la vot. „A supus la vot și au fost doar trei voturi «pentru», el (Aurel Popescu – n.red.), Ciprian Florescu și cred că Lădaru. Din punctul meu de vedere, venirea lui Lădaru în Biroul Municipal și a lui Ciprian Florescu nu cred că sunt tocmai ortodoxe. Sunt niște condiții statutare ce trebuie îndeplinite”, a mai adăugat Cristian Pasti.
Consilierul municipal spune că excluderea ar fi fost, oricum, nestatutară. „Eu nu am lipsit la ședințele PSD decât atunci când am fost bolnav. Am apărat partidul și am vorbit și în zeci de emisiuni radio-tv despre realizările Consiliului Județean. Mi se mai reproșează faptul că le-am spus înainte de alegeri, chiar în partid, că o să se facă de râs cu lista de consilieri și cu candidatul la primărie și că nu o să ia nici posturile de viceprimari. Le-am spus că au adus în partid oameni fără valoare și au dat afară oameni vechi. De aceea, excluderea nu era statutară. Trebuia să îmi spună ce articol am încălcat din statutul PSD. Libertatea la opinie nu mi-o ia nimeni. În plus, eu nu am lezat partidul. Le-am spus înainte de alegeri că nu mai candidez, deși Aurel Popescu m-a rugat să fiu pe listă”, a mai punctat Cristian Toader Pasti.

Nicio demisie/demitere?
Deși a pierdut pentru a doua oară alegerile din Târgu-Jiu, Aurel Popescu nu face un pas în spate. Acestuia i se reproșează faptul că nu și-a dat demisia de onoare imediat după ce a simțit din nou gustul înfrângerii.
În ședința de miercuri, nici nu s-a pus în discuție un astfel de scenariu.
Aurel Popescu și Ciprian Florescu susțin că ei au muncit în aceste alegeri și că, de fapt, vinovații ar fi alții. Interesant este că PSD a câștigat doar într-o singură secție de votare din Târgu-Jiu, acolo unde votează și persoanele din cartierul Meteor.
„Când tu iei mai puține voturi decât se ia la Consiliul Județean, tu nu îți pui problema că nici membrii de partid nu te-au votat?”, se întreabă retoric Cristian Pasti.
Conducerea PSD Gorj va avea un ultim cuvânt de spus în privința rezultatelor slabe obținute de organizația de la Târgu-Jiu condusă încă de Aurel Popescu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here