Paştele, înmulţeşte controalele inspectorilor sanitari-veterinari

147
dsv facuta de mineCa de fiecare dată, apropierea Sărbătorilor Pascale şi nu numai, îi pun pe jar pe inspectorii sanitari-veterinari, care iau la controlat măcelăriile, târgurile de animale, magazinele alimentare şi fabricile de pâine.

Astfel, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj a dat pe parcursul săptămânii trecute un număr de 18 sancţiuni contravenţionale a căror valoare a fost de 12.400 lei. „Am aplicat aceste amenzi în cinci unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare, o unitate de cofetărie, un laborator de patiserie-cofetărie, un supermarket, trei abatoare, un târg anual, trei unităţi de comercializare a produselor alimentare, două măcelării, o unitate de fabricare a pâinii. Deficienţele pe care le-am găsit se referă la nerespectarea normelor sanitar-veterinare la depozitarea produselor alimentare, a etichetării produselor de origine animală, dar şi pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare cu privire la demonstrarea tranşabilităţii produselor alimentare”, a declarat şeful DSVSA Gorj, Ion Iliuţă.

De altfel, alte 120 de controale au mai fost efectuate în unităţi supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din municipiul Târgu-Jiu, Drăguţesti, Rovinari, Bengeşti-Ciocadia, Baia de Fier, Polovragi, Turceni, Bâlteni, Urdari, Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni, Jupânesti, Alimpeşti, Roşia de Amaradia, Săcelu, Bumbesti-Piţic, Ţînţăreni, Peşteana, Preajba, Prigoria, Băleşti, Runcu, Peştişani, Tismana. Astfel, s-au verificat 17 unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri proaspete, cinci laboratoare de patiserie, trei abatoare, cinci pensiuni, patru carmangerii, nouă supermarket-uri.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here