Pasionaţii de turism sportiv, aşteptaţi la competiţia “Trofeul Munţilor”

273

O asociaţie de turism din Bucureşti organizează în perioada 15 – 17 iulie 2016, în Munţii Bucegi, cea de-a treia ediţie a concursului de turism sportiv “Trofeul Munţilor”. Competiţia, pe echipe, este a treia etapă din acest an în cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv – Ştafeta Munţilor. Startul în următoarele probe se va da în comuna Bran, judeţul Braşov: raid montan (parcurgerea într-un anumit interval de timp a unui traseu montan din zonă); orientare turistică; escaladă; cultural; probe surpriză. Câştigătorii concursului vor primi premii constând în: diplome, cupe, medalii, tricouri şi echipament montan.
La concurs poate sunt invitaţi şi gorjenii amatori de turism sportiv, participarea fiind gratuită. Înscrierea, pe echipe şi pe categorii de concurs, se poate face până în ziua începerii competiţiei, la cortul organizatorilor, înaintea şedinţei tehnice, iar participarea se face pe propria răspundere. Regulamentul concursului poate fi găsit pe www.stafetamuntilor.ro.
Asociaţia de Turism Gaşka reuneşte membri cu experienţă în turismul montan şi are ca scop promovarea turismului, a posibilităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber şi, nu în ultimul rând, a importanţei protecţiei mediului. Prin acest eveniment se doreşte dezvoltarea turismului în zona aleasă, atragerea unui număr cât mai mare de tineri către acest gen de activităţi şi sensibilizarea participanţilor şi publicului asupra protecţiei mediului. Prin organizarea celei de-a treia ediţii, se urmăreşte ca această competiţie să se păstreze în calendarul celor mai puternice concursuri de turism sportiv desfăşurate anual în România şi să atragă la start un număr din ce în ce mai mare de participanţi.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here