Pasionaţii de apicultură sunt aşteptaţi la Festivalul Apicol de la Târgu-Jiu

429

Municipiul Târgu-Jiu găzduieşte, în acest week-end, prima ediţie a Festivalului Apicol, ce-şi propune a deveni un eveniment cu tradiţie. Zeci de apicultori, din diferite colţuri ale ţării vor fi prezenţi în centrul Târgu-Jiului pentru a-şi expune produsele.

Prima ediţie a Festivalului Apicol Târgu-Jiu 2014 debutează sâmbătă. Zona de întâlnire a apicultorilor este Piaţa Prefecturii Gorj. Acolo, vor fi prezente şi autorităţile publice locale şi judeţene, care vor participa la deschiderea oficială a evenimentului. „Festivalul debutează sâmbătă; la ora 11 are loc deschiderea oficială, în prezenţa domnului primar şi a domnului Ion Călinoiu, iar de la ora 12 debutează o sesiune de comunicări şi dezbateri pe teme apicole, finanţare, unde ca lectori vor fi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu atribuţiuni în domeniul apicol şi agricol, dar şi în finanţarea acestui domeniu. După-amiază va fi un spectacol de muzică uşoară, pe scena amenajată în Piaţa Prefecturii, cu artişti locali, cum ar fi Mihai Vulpe, alias Bacio, şi trupa sa, Elena Hazna şi alţii”, a declarat Constantin Bodescu, organizatorul Festivalului Apicol Târgu-Jiu 2014.
Festivalul continuă şi duminică, în această zi fiind programat şi un spectacol de muzică populară, susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, începând cu ora 14:00.

Piaţa Ţărănească, din nou la Târgu-Jiu
Primăria Municipiului Târgu-Jiu anunţă cetăţenii că tot la sfârşitul acestei săptămâni, în centrul oraşului se va desfăşura şi o nouă ediţie a Pieţei Ţărăneşti.
Astfel, cei care vor vizita zecile de standuri cu produse expuse la Festivalul Apicol vor avea posibilitatea de a-şi procura şi alimente tradiţionale. „Sper să fie un început bun pentru Festivalul Apicol, să îl menţinem şi să îl desfăşurăm şi în anii care urmează. De asemenea, pe lângă Festivalul Apicol, vom avea în acest week-end şi Piaţa Ţărănească, o activitate pe care am mai desfăşurat-o de câteva ori”, a menţionat Florin Munteanu, reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu.
Organizatorii se aşteaptă la un număr mare de vizitatori, atât la Festivalul Apicol, cât şi la Piaţa Ţărănească.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here