Pași mari spre semifinale

393

Energia Târgu-Jiu este cu un pas în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce trupa lui Constantinides a reușit să câștige ambele partide disputate pe teren propriu în debutul seriei cu BCM U Pitești din primul tur al play-off-ului.

Pornind de pe poziția a patra a clasamentului sezonului regulat, Energia a beneficiat de avantajul terenului propriu în deschiderea confruntării cu echipa piteșteană, iar elevii lui Constantinides au profitat la maxim de acest avantaj. Energia are deja 2-0 în lupta cu BCM U Pitești și speră să tranșeze cât mai rapid această confruntare, poate chiar cu o victorie în meciul din această seară de la Pitești.

Start greu
Energia a început seria meciurilor cu BCM U Pitești în zilele dinaintea Paștelor, iar prima victorie a venit extrem de greu, chiar nemeritat, dacă este să ne luăm după spusele antrenorului Antonis Constantinides, extrem de nemulțumit de atitudinea jucătorilor săi la acel prim meci. Energia s-a impus vineri cu 76-74, dar victoria a venit în ultima secundă de joc, cu un dunk al lui Milosevic, după ce oaspeții au fost mai mereu la timona partidei. „Vreau să le cer scuze antrenorului de la Pitești și echipei sale pentru că am câștigat acest prim meci. Nu merităm nimic din ce am obținut pe teren. Nu vorbesc despre performanțe, despre aruncări, despre alegerile ofensive și așa mai departe, ci despre mentalitatea anumitor jucători care au intrat în acest meci pe teren. Repet, nu am meritat nimic, iar jucătorilor le-am spus că nu este o posibilitate pentru mine să accept ceea ce s-a întâmplat pe parchet. În echipa mea eu decid totul, nu decide nici Milosevic, nici Glyniadakis, Mack, Darby, Troupe, Watson sau Tal, eu decid totul!”, a răbufnit Constantinides după primul meci cu BCM U Pitești.
Se pare că reacția avută de antrenorul cipriot al Energiei a avut efect asupra jucătorilor, a doua zi echipa gorjeană evoluând în cu totul alte coordonate, chiar dacă startul meciului a fost unul ezitant și de această dată, sfertul de debut terminându-se la egalitate, scor 25-25. Pe parcurs însă Energia s-a așezat mult mai bine pe teren, a fost mai eficientă în atac, iar apărarea în zonă, una neagreată de regulă de Constantinides, a fost cea care a adus cel de-al doilea succes pentru gorjeni, scor 89-77 după ce Energia a avut și un avantaj de 21 de puncte.

Unul din două i-ar trimite în primele patru
Astăzi și mâine, în Sala „Trivale” din Pitești, Energia caută succesul care să o trimită între cele patru echipe care vor continua lupta pentru cucerirea trofeului în acest an. Cu 2-0 după primele două confruntări, Energia pune o presiune imensă pe gazde, care nu au voie să facă niciun pas greșit, orice meci câștigat de gorjeni din acest moment fiind cel care i-ar trimite în semifinale.
Energia are tot interesul de a scurta seria, o victorie cu 3-0 oferind echipei mai mult răgaz de a pregăti așa cum se cuvine o altă competiție în care gorjenii au făcut furori în acest sezon, EuroChallenge, acolo unde pe 24 aprilie începe lupta din Final Four-ul de la Trabzonspor.
Dacă primele două partide din serie nu au atras interesul televiziunilor, pentru partidele de la Pitești fanii baschetului au ocazia de a le urmări pe micul ecran, în transmisiile live ale celor de la Digi Sport. Partida din această seară, este programată cu începere de la ora 20:00 și va fi transmis de Digi Sport 3, în vreme ce meciul patru, care se va mai disputa doar în cazul în care piteștenii s-ar impune în această seară, s-ar disputa mâine, cu începere de la ora 20:15, iar transmisia ar fi făcută pe Digi Sport 2.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here