Pârvulescu, nemulţumit că a discutat cu “linia a doua” din CEO

203

Dumitru Pârvulescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie(FNME), a participat ieri, alături de alţi sindicalişti din minerit şi energie, la o întâlnire cu prefectul judeţului, Alin Văcaru, şi cu doi reprezentanţi ai Complexului Energetic Oltenia. Pârvulescu nu s-a declarat mulţumit că a purtat discuţii cu Cosmin Popescu, şeful juriştilor, şi cu consilierul Corneliu Boldor. Ar fi vrut discuţii cu reprezentanţi din linia întâi a CEO, deoarece de acestea ar fi depins amânarea mitingului de amploare din 5 aprilie împotriva structurii energetice.

Sindicaliştii FNME sunt şi nu sunt dispuşi să renunţe la mitingul de la începutul lunii aprilie, totul depinzând de felul cum se vor derula întâlnirile cu reprezentanţii CEO. O spune de altfel fără ocolişuri, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, care a menţionat că sindicaliştii doresc deblocarea dialogului social dintre ei şi conducerea unităţii energetice, precum şi acordul asupra unor probleme ce au soluţie imediată. Doar îndeplinirea acestor lucruri poate duce, în final, la amânarea mitingului anunţat pentru această săptămână la care sunt aşteptaţi să participe peste o mie de mineri. Sindicaliştii i-au înmânat, în scris, prefectului Văcaru doleanţele lor.
“Dânşii, la punctele la care aveau competenţă au dat răspunsuri, pentru restul urmează să ne întâlnim săptămâna aceasta cu reprezentanţi din nivelul unu al CEO. Am discutat despre punctele referitoare la ce se întâmplă cu colegii din zona extremă, respectiv Berbeşti, punctele ce vizează exproprieri pentru că activitatea minieră din bazinul Rovinari în multe zone este blocată din cauza acestor întârzieri în aplicarea anumitor prevederi legislative. De asemenea, vizavi tot de exproprieri, de zonele unde sunt locuinţe, au dat răspunsuri că ar exista anumite posibilităţi ca acestea să fie cumpărate şi nu construite de ei, iar la problemele strict legate de dialogul social s-a dispus de domnul prefect să discutăm cu linia întâi”, a precizat Dumitru Pârvulescu.

Acordul, unde-i acordul?
Pârvulescu a anunţat, în acelaşi context, că, dacă există un acord cu linia întâi din conducerea CEO, mitingul se poate amâna. “Trebuie să se vadă şi din partea conducerii administrative a CEO o deblocare a acestui dialog”, a explicat Pârvulescu.
După seria de acţiuni de protest finalizate recent, sindicaliştii FNME au anunţat pentru data de 5 aprilie un protest de amploare în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here