1) Siguranța locurilor de muncă prin investiții publice în economie și prin sprijinirea firmelor care PRODUC ÎN ROMÂNIA. Toate programele de sprijin pentru companii sunt condiționate de menținerea sau crearea de locuri de muncă.
2) Scăderea impozitelor pe salariile mai mici de 6.000 lei, până la impozit ZERO pe salariu minim. Se face în prima zi de guvernare, prin creșterea sumelor deduse de la impozit. Impact de doar 0,2% din PIB, fără presiune pe mediul de afaceri.
3) Sprijinirea salariaților cu copii: impozite mai mici pe salarii, vouchere pentru a lăsa copiii la creșă ca să nu renunțe la job, vouchere pentru copiii școlari care nu au absențe, stimuli de reinserție în muncă și sprijin pentru achiziția în rate a unei locuințe.
4) Creștere salariului minim pentru păstrarea salariaților în România, după modelul salariului minim european, până la 50% din salariul mediu brut pe economie.
5) Creșterea graduală a pensiilor calculate pe contributivitate, odată cu creșterea veniturilor la bugetul de stat, din absorbția fondurilor europene, din creșterea investițiilor, din îmbunătățirea colectării taxelor și din stoparea risipei banului public, astfel încât creșterea economică să se regăsească și în buzunarele celor care au muncit cinstit o viață.
M.P.