Partidul Naţional Liberal între tradiţie, prezent şi viitor

347

Nimeni nu poate nega că istoria României moderne se împleteşte  3/4 de veac cu Istoria Partidului Naţional Liberal. PNL a fost încă de la înfiinţarea sa, la 24 mai 1875, iniţiatorul programelor care au modernizat România. Doctrina liberală, a încolţit în România într-un ogor fertil socio-politic, în frunte cu I. C. Brătianu, prin liberalismul liberal radical (erau numiţi – ROŞII la început), a condus la modernizarea ţării, la cucerirea Independenţei de Stat şi la făurirea României Mari, familia Brătienilor dând numeroşi prim-miniştri, cel mai de seamă fiind I. C. BRĂTIANU, care la Conferinţa de Pace de la Paris, a părăsit lucrările, datorită politicii partizane împotriva României, dusă de Multe Mari Puteri, pierzând Banatul Sârbesc şi refuzul său de a accepta cedarea în domeniul petrolier (Ce ar zice Titanul Liberal, de zes-manii care aprobă cererile străinilor?) Urmează ca Premier Ion Gheorghe DUCA, împuşcat pe peronul gării din Sinaia. A fost atât de sărac, încât la autopsie avea lenjeria cârpita…Nu ca prim-miniştri de azi!
A urmat ultimul premier liberal Gh. Tătărescu şi ultimul an al democraţiei interbelice. A urmat întunericul bolşevic de 43 de ani,  liderii lui suferind temniţa sau moartea (I.C. Brătianu şi marele istoric Gh. Brătianu (a cărui soţie a fost ucisă în acte cu doi ani mai devreme de ginerele lui Băsescu, să-i ia moşia). Cicero spunea: “Cine ar putea cu adevărat să nu cinstească un trecut ce ne-a fost păstrat şi transmis prin dovezile cele mai măreţe?”
Şi a venit 1989…Anul renaşterii democraţiei în ţara noastră. Domnul Radu Câmpeanu preşedinte-fondator, leagă dezbinarea semnată în sânul lor şi PNL devine partid activ (Ionescu-Quintus – 1993, V. Stoica – 2001, Stolojan – 2002, Tăriceanu -2004, urmat de Antonescu (după mine un MARE trădător şi opurtunist care a dus partidul pe apa Sâmbetei, predând şefia actualului  Preşedinte cu o vechime în Partid de CÂTEVA MII DE…SECUNDE).
Treaba lor, dar îmi pare rău de ce-a ajuns PNL, altoit cu PDL-ul şi care acum la conducere doi vicepreşedinţi – doamna aceea cu nume de GHIMPE şi de-o răutate din poveşti (un fel de Muma-Pădurii). Aşa vrea să o iubească liberalii?
Al doilea vice este marele VETERAN LIBERAL, Vasile  BLAGA.Vai de voi! Aşa vreţi să conduceţi România? Călcând Constituţia?
Legat de PNL_Gorj se cunoaşte rolul domnului Morega în omogenizarea organizaţiei. A fost perioada cea mai FECUNDĂ din  istoria Partidului Naţional Liberal Gorj.
Îmi doresc să văd iarăşi un PNL puternic şi…curat!
Gh. Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here