Parteneriate pentru mediul sănătos al gorjenilor

114
apm-actiuniLa acţiunile de plantări arbori desfăşurate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj de-a lungul anului 2009, din cadrul programului de împădurire au mai participat: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Direcţia Silvică Gorj, elevi şi studenţi, angajaţii CEZ Oltenia, Asociaţia pentru Turism, Sport şi Ecologie „Hai-Hui”, primăriile Vladimir, Ciuperceni, Motru, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj „Tudor Vladimirescu”.

Plantările de arbori au avut loc în diverse localităţi din judeţul nostru, printre care s-au numărat: Vladimir, Bârseşti, Motru, Ciuperceni, Turceni, Depozitul Ecologic de Deşeuri.

În acest sezon, au avut loc trei acţiuni de plantare de arţari, una la Şcoala Generală Nr. 5 (au participat elevi ai unităţii de învăţământ), din municipiul Târgu-Jiu, una la Bârseşti (au participat studenţi), şi încă una în comuna Ciuperceni.
De asemenea, pentru acţiunile de plantare desfăşurate în primăvara lui 2009, APM Gorj, a câştigat premiul I la Ediţia a III-a a mişcării naţionale „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”.
Totodată, în urmă cu doar câteva săptămâni, a fost demarat un proiect pentru realizarea a două parcuri dendrologice în localităţile Tismana şi Preajba. Un parc dendrologic presupune plantarea pe aceeaşi suprafaţă a unor specii de arbori autohtoni şi arbori exotici. Pentru parcul de la Tismana, materialul săditor va fi procurat de către Universitatea din Craiova şi ONG-ul pentru protecţia mediului din Tismana. Pentru cel din Preajba, materialul săditor va fi procurat de către Ocolul Silvic Târgu-Jiu şi Universitatea din Craiova. Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj, a menţionat faptul că ideea celor două parcuri aparţine Direcţiei Silvice Gorj, iar proiectul nu a necesitat finanţări, deoarece terenurile aparţin Staţiunii de Cercetare şi Producţie Pomicolă a Universităţii „Constantin Brâncuşi”, iar de plantări se vor ocupa voluntari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here