Parteneriat educativ între Școala Primară Călești și Școala Gimnazială Albeni

395

În ultima perioadă tot mai multe unităţi de învăţământ din județul Gorj, stabilesc relaţii de colaborare. Astfel, Școala Primară Călești din Stănești, condusă de directorul Bogdan Constantin și învățătoarea Hodoiu Cristina-Elena a fost gazda primitoare a școlarilor de la Școala Gimnazială Nr.1 Albeni, în cadrul parteneriatului: “Bun venit, coleg de-nvățătură!”. Cu acest prilej, școlarii din cele două unităţi de învăţămînt au legat prietenii şi au desfăşurat activităţi artistice deosebite, dedicate sosirii primăverii și zilei de 8 Martie –Ziua Internațională a Femeii.

În acest cadru, colectivul de dascăli şi-a împărtăşit din experienţa proprie în munca la clasă. Elevii de la Școala Albeni au fost coordonați de prof.înv.primar Hodoiu Elena –Paula și prof.înv.primar Iosu Valer, iar elevii de la Școala Primară Călești de către învățătoarea Hodoiu Cristina-Elena. Sub atenta îndrumare a învățătoarei Hodoiu Cristina –Elena, elevii de la Călești au decorat sala de spectacole cu flori și baloane și au confecționat surprize pentru mame (ghivece cu flori, felicitări). De asemenea, au oferit colegilor de la Școala Albeni baloane cu mesaje, mărțișoare și flori.

Această întâlnire de suflet din cadrul parteneriatului, dintre cele două școli, a reliefat faptul că, iată: “Copiii au o mie de feluri de a gândi sau vorbi, o mie de feluri de a asculta, de a se minuna, de a iubi, de a se bucura, de a cânta şi de a înţelege, o mie de lucruri de descoperit, o mie de lumi de inventat, o mie de lumi de visat”. Toate aceste gânduri au fost oglindite în cadrul activităţilor desfăşurate la Școala Primară Călești. Elevii au petrecut clipe frumoase, descoperind cu entuziasm și urmărind cu atenție momentele artistice ale fiecărei clase ce a urcat pe scenă.
S-au prezentat montaje literare, scenete, dansuri moderne, momente folclorice și colaje de hore și sârbe. Răsplata cea mai mare primită de copii a fost ropotul de aplauze venit din partea părinților și invitaților ce au umplut sala de spectacole. Copiii s-au simțit ca niste mici artiști, unii dintre ei urcând pentru prima dată pe o scenă.
Pe viitor s-a propus păstrarea legăturilor dintre cele două școli și realizarea unui album foto cu activitățile derulate.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here