Partener român pentru Mergea!

283

Tenismenul gorjean Florin Mergea va face pereche cu un jucător român. Mergea care a avut o evoluţie foarte bună anul trecut, încununată cu o medalie olimpică alături de Horia Tecău, nu a mai repetat rezultatele din 2016.
Accidentările, dar şi colaborările nereuşite cu Sam Qureshi sau Dominic Inglot, l-au făcut pe gorjean să-şi dorească un nou început. Aşa cum ne-a demonstrat în trecut, lui Mergea nu îi este frică să o ia de la capăt, iar Adrian Barbu este jucătorul ales pentru această provocare.
“În ultimele 3 luni m-am antrenat alături de Adrian Barbu pe care îl cunosc de mulți ani și de fiecare dată când am ieșit de pe teren am avut satisfacția lucrului bine făcut.(…)Nu pot spune asta despre toate antrenamentele pe care le-am avut de-a lungul anilor cu diverșii mei parteneri. Adi, un jucător cu perspective bune acum 11 ani când a fost nevoit să renunțe la tenis din diverse motive, a decis să revină în circuitul profesionist la dublu. Antrenamente excelente, motivație la cote înalte, ambiție egală cu a mea, valori comune, un român și mai presus de toate un foarte bun prieten. Ce ne-ar împiedica să jucăm împreună, chiar de mâine?
Clasamentul lui Adi, lipsa lui de experiență la nivel de turnee ATP? Ce mă împiedică pe mine să joc din nou turnee futures sau challangeruri și să-i spun ce am văzut și învățat în ultimii 5 ani? Clasamentul meu nu e o problemă, cu siguranță, iar limba română nu e o problemă pentru niciunul din noi. Ce ar ieși de aici? O perioadă foarte bună de antrenamente chiar în competiții și un clasament în creștere pentru Adrian Barbu, care ne va da șanse de a participa la turneele mari de anul viitor”, a scris Mergea pe contul său de facebook. Florin şi-ar fi dorit, după Olimpiada de la Rio, să refacă perechea cu Horia Tecău şi în circuitul ATP de dublu, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
Acum, gorjeanul spune că are nevoie de pauză, şi este mulţumit de parcursul său din ultimii ani. “După Jocurile Olimpice nimic n-a mai funcționat decât în limite cât de cât acceptabile, iar pregătirea din iarnă a fost afectată mult și ea. Când corpul îți transmite semnale, e timpul să stai și să le asculți. Ultimul a venit în timpul turneului de la Wimbledon. Aveam nevoie de o pauză, să-mi pun lucrurile în ordine și să mă odihnesc mental. Mă uit ce am făcut în ultimii 5 ani, unde am ajuns și unde pot ajunge dacă voi fi sănătos. Într-o mare măsură sunt mulțumit de rezultate, și e un moment bun să-i mulțumesc Daianei pentru sprijinul ei, partenerilor mei de până acum, preparatorilor si fizioterapeuților și, nu în ultimul rând, vouă, susținătorilor mei din tribune sau de la distanță(…). Întotdeauna mi-am dorit ca pe circuitul ATP să joc alături de un român, anul trecut după Rio credeam că se va întâmpla, dar nu a fost să fie”, a admis Mergea.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here