Părpăneaţă şi Bertha, promovate la Parchetul Judeţean Gorj

177

La competiţia desfăşurată la începutul lunii martie la Consiliul Superior al Magistraturii(CSM), la care au participat 12 magistraţi din Gorj, o mică parte au trecut cu brio concursul pentru promovarea în funcţii de execuţie. Doar doi dintre procurorii care au vrut să promoveze de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au şi reuşit asta, fiind vorba despre procuroarele Carmen Părpăneaţă şi Ionela Bertha.

Procurorul Caragea Camelia de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cărbuneşti a ratat promovarea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, deşi instituţia avea două posturi vacante. Aceasta s-a clasat pe locul al treilea dintre cei patru concurenţi care au candidat aici ea obţinând însă nota finală 6,97. Caragea a luat mai exact nota 8.40 la proba teoretică, fiind cea mai mare notă obţinută dintre cei patru candidaţi, dar a obţinut mult mai puţin la proba practică. Procurorul a luat astfel 6,5 şi a pierdut pe nota finală postul de execuţie dorit. O soartă similară a avut-o şi un magistrat din judeţul Olt care a vrut să se transfere la Parchetul Judeţean, persoană care a obţinut nota finală 5,62.

Soţia procurorului Bertha de la DNA, cea mai mare medie
Nevasta procurorului DNA Cristian Adrian Bertha, Ionela Bertha a obţinut cea mai mare notă finală la acest examen dintre cei patru candidaţi, ea ocupând şi primul loc vacant la Parchetul Judeţean pe materia de concurs Drept Penal. Ionela Bertha a luat astfel 7,80 la teoretic şi 8,5 la practic, nota finală fiind 8,32.
Al doilea post vacant la Parchetul Tribunalului Gorj a fost ocupat de către Carmen Părpăneaţă care a luat 7,20 la teoretic şi 7 la practic, nota finală fiind 7,05.

11 pe 2 locuri la PCA Craiova
Alţi trei procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au candidat pentru cele două locuri vacante la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel(PCA)Craiova, fiind vorba în acest caz de Emil Moţa, Daniela Murşoi şi de Ilie Lavinia Mariana. Alături de ei alţi nouă candidaţi au dorit posturile în cauză ocupate cu nota finală 9,57 şi 9,42. Se vehiculează însă că Gorjul nu a reuşit promovarea pe cele două funcţii la Craiova asta deşi notele candidaţilor nu au fost nicidecum mici.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here