Parlamentarii gorjeni au decontări lunare de la stat de mii de lei

341

Camera Deputaţilor a publicat recent un raport referitor la cheltuielile cu deputaţii din Parlamentul României pe luna iunie a acestui an. Conform raportului şi listelor de cheltuieli, rezultă că cei opt deputaţi gorjeni au cheltuit mai mult cu achiziţionarea de bunuri şi servicii decât cu cheltuielile de personal ale birourilor din colegiul pentru care au candidat.

Astfel, potrivit listelor întocmite la nivel de ţară, deputaţii gorjeni Ion Cupă, Vasile Popeangă, Mihai Weber, Răzvan Rotaru şi Camelia Khraibani au avut aceleaşi venituri de la stat în luna iunie a.c., respectiv de 4.909 lei. Excepţiile sunt Scarlat Iriza şi Niculina Mocioi care au primit în iunie o indemnizaţie netă de 4.969 lei, respective 5.031 lei. Singurul deputat ale cărui venituri pe luna iunie nu apar în raport sunt cele ale lui Victor Ponta, însă presupunem că acestea au avut aproximativ aceeaşi valoare cu cele ale colegilor săi.

weber inscriptDecontări pentru cabinetele din teritoriu
Totodată, în raportul întocmit de Camera Deputaţilor, se regăsesc şi listele de cheltuieli cu sumele decontate de stat pentru cabinetele parlamentarilor din colegiile pentru care au candidat, respectiv cheltuielile de personal şi cele cu bunuri şi servicii. Pe colegiul uninominal nr. 1, acolo unde a ieşit învingător Ion Cupă, Camera Deputaţilor a decontat cheltuieli de personal de 5.899 lei şi încă 5.891 lei pentru bunuri şi servicii. Tot pentru colegiul nr.1, pentru cabinetul independentului Răzvan Rotaru, au fost decontat cheltuieli de bunuri şi servicii în valoare de 4.588 lei, şi încă 5.868 lei pentru personalul din subordine.
niculina mocioiPe colegiul nr. 2, la pesedistul Mihai Weber, au fost făcute decontări de 4.306 lei pentru cheltuielile de personal şi de 6.301 lei pentru cele de bunuri şi servicii. Scarlat Iriza, reprezentantul colegiului uninominal nr. 3 din Gorj a avut decontări de 4.953 lei pentru bunuri şi servicii şi de 5.636 lei pentru personal, în vreme ce, colega sa de pe colegiul nr. 4, Camelia Khraibani, a cheltuit în iunie 2014, 4.469 lei cu personalul de la cabinetul său şi 5.661 cu bunurile şi serviciile. Statul a decontat pesediştilor Vasile Popeangă (colegiul uninominal nr. 5) şi Victor Ponta (colegiul uninominal nr. 6), sume de peste 4.000 (cheltuieli de personal) şi de peste 5.000 lei (bunuri şi servicii), în vreme ce pentru primul-ministru al ţării s-au decontat sume de 5.684 lei ce reprezintă cheltuieli cu personalul cabinetului de parlamentar şi de 6.603 lei, cheltuieli cu bunuri şi servicii. Tot pentru colegiul nr. 5, deputatei Niculina Mocioi, Camera Deputaţilor i-a decontat suma de aproape 10.000 lei pentru cheltuielile cu personalul şi cele de bunuri şi servicii ale cabinetului său de la Rovinari.

Dian Popescu, fruntaş la cheltuieli
Senatorul PNL de Gorj, Dian Popescu are decontări lunare de mii de lei, dacă ar fi să ne luăm după ultimul raport publicat pe site-ul Senatului României, în luna aprilie a anului curent. Acesta îşi depăşeşte lejer colegul de Senat, pe Tudor Barbu, care în aprilie figurează doar cu încasarea îndemnizaţiei nete de 4.969 lei, neavând decontări de cazare, facturi de telefon sau deplasări în ţară sau străinătate. Astfel, potrivit raportului de la Senat, în aprilie, Dian Popescu, a primit o indemnizaţie netă de 4.909 lei, o diurnă pentru deplasarea în Bucureşti de 1.539 lei, 1.059 lei a primit pentru decontarea transportului în ţară, şi 35 lei pentru telefonia mobilă.
Totodată, Senatul României i-a decontat lui Dian Popescu cheltuieli de 4.566 lei cu materialele de întreţinere şi 5.932 lei cu salariile de personal, ambele fiind pentru biroul său senatorial de la Gorj. Şi Tudor Barbu a avut decontări pentru cabinetul său de senator, acestea constând în 1.320 lei pentru chirie, 3.957 lei pentru salariile personalului din subordine şi 5.221 lei pentru materiale de întreţinere.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. pai asta face ce stie mai bine sa cheltuiasca bani de la buget ca pe la oamenii care lau votat nu mai trece de doi ani dar las ca vine el acuma șse lauda ca sta de vorba doar cu oamenii de ,,afaceri,, adica tot cu niste hoti ca si el

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here