Parlamentar ţinut la poarta carierei miniere. „Le este frică”

582

Deputatul liberal Dan Vîlceanu vrea să ajungă în toate carierele Complexului Energetic Oltenia, deşi vineri nu a fost lăsat în sala de apel de la Roşiuţa. Parlamentarul a reuşit, totuşi, să stea de vorbă cu minerii, la poarta unităţii. „Am crezut că voi găsi oameni speriaţi, care nu vor vrea să vorbim de frica şefilor, dar nu a fost aşa”, a spus Vîlceanu, care susţine că, de mai bine de un an, încearcă să discute cu angajaţii CE Oltenia, dar a fost refuzat mereu de conducerea companiei. Nu toţi minerii au văzut cu ochi buni această vizită, în vreme ce opoziţia s-a legat de afacerile din minerit şi energie ale familiei Vîlceanu.

„Am fost la Cariera Roşiuţa şi am găsit un director arogant şi nişte mineri pe care nu-i sperie nimic. Bineînţeles că nu am fost lăsat să merg în sala de apel, pe motiv că sunt nişte reguli. Reguli care sunt încălcate de fiecare dată pentru PSD. Am reuşit totuşi să vorbesc cu oamenii, la poartă”, a declarat deputatul Dan Vîlceanu, amintind de vizita, de acum câteva săptămâni, de la Cariera Roşia, a ministrului Apelor, însoţit de lideri importanţi ai PSD Gorj.
Directorul Carierei Roşiuţa, Constantin David, a adus în discuţie un regulament intern şi, ca atare, nu i-a permis parlamentarului să intre în carieră. „Nu mă aşteptam să am alt tratament. (…) I-am spus domnului director David că nu am de gând să pronunţ numele niciunui partid politic, ci doar să-i informez pe mineri despre trei proiecte de lege. I-am spus că nu am nici un fel de problemă să mă însoţească în sala de apel şi să fie martor la această discuţie. Dânsul nu a vrut să dea curs acestei iniţiative şi mi-a spus că sunt nişte regulamente interne care nu-i dau voie să lase pe nimeni în sala de apel. Au o teamă extraordinară să nu se afle adevărul. Le este frică ca nu cumva oamenii să afle că au fost minţiţi”, a mai spus Vîlceanu. Deputatul a cerut ulterior să fie lăsat la chioşcul din curtea unităţii, unde erau strânşi mai mulţi oameni, însă s-a izbit de un nou refuz. „Am stat la poartă şi oamenii au venit singuri la mine. Am crezut că voi găsi oameni speriaţi, care nu vor vrea să vorbim de frica şefilor. Ei bine, nu a fost aşa. Am fost plăcut surprins că am văzut oameni care nu se mai tem de nimic. S-au săturat şi mi-au spus că le-a fost băgat pumnul în gură. Nu s-au mirat că nu am fost lăsat să intru”, a mai precizat parlamentarul PNL.
Vîlceanu a aflat de la mineri că lucrează sub normativ, în condiţii grele, fără echipamente şi cu improvizaţii. „Din curtea carierei se vede unde este blocat frontul de lucru la această carieră. Faptul că nu au echipament de lucru, materiale, e ceva normal la CE Oltenia, şi oamenii nu se mai feresc să o spună. Voi continua să merg la toate carierele, chiar dacă va trebui să stau de vorbă cu oamenii în afara incintei”, a precizat Vîlceanu, anunţând că şefii partidului vor ajunge la Motru, pe 21 mai: „Dacă au ceva de transmis conducerii de la nivel naţional, îi aşteptăm acolo, în Motru”.

„Vreţi voturi”
Au apărut însă şi nemulţumiri legate de aceste vizite efectuate în plină campanie electorală. „Vreţi voturi, apoi uitaţi de noi”, „frumos, dar nu ar trebui să aşteptaţi alegerile pentru astfel de acţiuni”, „îi doare un fir de păr (asta în cazul în care-i trage cineva) de condiţiile de muncă sau sănătatea minerilor, pentru că ei au pensii speciale”, sunt doar câteva din criticile lansate pe reţelele de socializare.
Liderul de sindicat Constantin Mitrescu nu a dorit să facă prea multe comentarii pe marginea acestui subiect. „Eu, dacă eram politician, nu m-aş fi dus acum în carieră, m-aş fi dus înainte sau după campanie. (…) Sunt nişte reguli, nu poţi intra ca la tine acasă într-o carieră minieră”, a spus Mitrescu, la un post local de radio.
„Nu-mi place să comentez anumite declaraţii. Dacă nu a fost lăsat în carieră, cine ştie, poate are ceva probleme. Poate legăturile pe care le are cu complexul sau poate are afaceri, nu ştiu ce s-a întâmplat de a determinat o asemenea reacţie”, a transmis şi liderul PSD Gorj, Mihai Weber.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here