Parlamentar de Gorj, amendamente la Legea bugetului

1861

Deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu, susține că a depus mai multe amendamente la Legea bugetului care i-au fost admise. „Sunt amendamente pentru clarificare legislativă și pentru includerea unor cheltuieli de investiții. Însă aş vrea să explic unele dintre ele. Sunt vicepreşedinte responsabil cu zona de muncă și păstrăm un dialog permanent cu partenerii sociali. Astfel, am făcut amendamente în zonele în care puteau exista efecte nedorite și le mulțumesc premierului Ludovic Orban și ministrului Finanțelor, Florin Cîţu, pentru deschidere, înțelegere și colaborare. Au fost admise amendamentele pentru păstrarea sporurilor la nivelul lunii decembrie 2019 şi cel pentru eliminarea prorogării Legii 236/2019, care îi ajută pe medicii veterinari. De asemenea, s-a decis permiterea cumulului pensiei cu salariu pentru asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități”, a anunțat liderul PNL Gorj.
În proiectul de buget pentru anul 2020, Guvernul transforma sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare pentru angajaţii din sectorul public într-o sumă fixă, calculată la 25% din salariul de bază minim brut. Astfel, Guvernul Orban a renunțat să reducă sporul la 500 de lei și va continua acordarea acestuia în forma cunoscută, respectiv 15% din salariul brut al fiecărui angajat, dar la nivelul lunii decembrie 2019.
Un alt amendament acceptat a vizat eliminarea articolului care prevedea prorogarea până la 1 ianuarie 2021 a sumei stabilite prin lege pentru medicii veterinari. „Am adoptat bugetul pe anul 2020, încercăm să corectăm câteva lucruri care s-au făcut în trecut, și vă aduc aminte despre transferarea cheltuielilor privind asistența socială la consiliile locale. Prin bugetul pe 2020, 50% din aceste cheltuieli au revenit la bugetul central, urmând ca în anii următori să preluăm și cealaltă parte a acestor cheltuieli”, a declarat Dan Vîlceanu, menționând că anul 2019 a fost unul „plin de evenimente importante”. Potrivit liderului PNL Gorj, noul guvern a reușit să rezolve deja câteva probleme importante pentru județ. „Pentru județul Gorj, încă de la începutul guvernării s-au simțit semnele unei îmbunătățiri. Vă aduc aminte de majorarea de capital de la Uzina Mecanică Sadu, cu banii efectiv intrați în cont pentru majorarea de capital. În aceste zile suntem pe ultima sută de metri cu un Memorandum privind Complexul Energetic Oltenia și cu o hotărâre de Guvern privind Cariera Pinoasa”, a mai spus parlamentarul de Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here