Părinții care-și duc copiii la școală și blochează circulația vor fi amendați

4405

Părinţii care îi duc pe cei mici la şcoală cu maşina trebuie să ştie că riscă amenzi uriaşe dacă încurcă circulaţia în zona unităţilor de învăţământ.

Amenzi uriaşe pentru părinţii care blochează circulaţia ca să-şi lase copiii la şcoală. Poliiştii avertizează că oprirea neregulamentară se sancţionează cu 2-3 puncte de amendă şi 2 puncte penalizare.

Poliţiştii avertizează că aceştia riscă să fie amendaţi conform legii.

„Reamintim conducătorilor auto şi atragem atenţia asupra faptului că, printre alte situaţii, OPRIREA este interzisă, conform Art.142 din H.G. nr.1391/2006 cu modificările şi completările ulterioare, în zona de acţiune a indicatorului  Oprirea interzisă, în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m, pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea, în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei, precum şi în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse.

Importanţa respectării legislaţiei rutiere are drept scop protecţia participanţilor la trafic, normele de interzicere a opririi/staţionării autovehiculelor fiind stabilite tocmai în sprijinul conducătorilor auto, dar şi a pietonilor, pentru a nu se crea aglomerări, blocaje sau alte evenimente nedorite care ar pune în pericol viaţa”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Târgovişte, potrivit playtech.ro.

1 COMENTARIU

  1. Dar părinții care vin cu mașinile pe Aleea Unirii și blochează nu numai circulația în cartier, ci și circulația pietonilor??? Pur si simplu faci slalom printre mașini sa duci copiii la școală. E un real pericol pt copii. Pentru cei care vin cu masina până in scara școlii să-și lase copiii nu se face nimic?? Locatarii din zona școlii nr 4 nu pot iesi cu propria masina din cartier de atatea masini care blochează aleile. Nu poate intra o ambulanță sau o mașină de pompieri la orele când se aduc si se iau copiii de la școală. Un haos total în orașul ăsta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here