Părinţi, protejaţi-vă copiii de foc !

390

Anual zeci de copii mor în incendii sau suferă arsuri grave, fiind afectaţi pentru toată viaţa. Statistica incendiilor produse în ultimii ani în România relevă faptul că, săptămânal, un copil devine victima focului. Nefericitele evenimente se produc ca urmare a necunoaşterii cauzelor de producere a incendiilor şi a măsurilor de prevenire a acestora, lipsa educaţiei anti- incendiu în familie, precum şi nesupravegherea copiilor de către părinţi.

În acest sens, pentru a determina reducerea numărului victimelor în rândul copiilor la incendii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu sprijinul E.ON România a lansat în luna octombrie a anului trecut campania naţională „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, care se va derula până în luna martie 2013.
Iniţiativa se doreşte a fi un semnal de alarmă adresat părinţilor, bunicilor şi reprezentanţilor legali ai copiilor, pentru a-i conştientiza asupra pericolului la care-i expun pe cei mici lăsându-i nesupravegheaţi şi încuiaţi în casă.
Pe parcursul trimestrului IV al anului 2012 personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj a desfăşurat activităţi de popularizare a campaniei, precum şi activităţi de informare preventivă a grupurilor tinţă în locurile cu afluenţă de persoane şi anume unităţile de învăţământ, centrele comerciale şi structurile de asistenţă socială şi de protecţie a copilului. În acest an, pentru a continua proiectul, pe lângă acţiunile de informare publică planificate, personalul Serviciului Prevenire şi-a propus organizarea unui concurs judeţean cu tematică de prevenire a incendiilor, dedicat elevilor claselor a IV-a ale şcolilor gimnaziale din judeţ.
Scopul principal al activităţii este informarea, sensibilizarea şi conştientizarea elevilor, cadrelor didactice şi părintilor cu privire la necesitatea cunoaşterii şi respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor, precum şi a riscurilor la care sunt expuşi copiii atunci când sunt lăsaţi nesupravegheaţi. Scopul subsidiar al acestei acţiuni este acela de a forma în rândul copiilor o educaţie anti-incendiu, de la o vârstă cât mai fragedă.
Astfel, concursul va avea două etape, una locală şi o etapă judeţeană. Etapa locală se va desfăşura în ziua de 28 februarie 2013, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ înscrise în concurs. Primii trei elevi care au obţinut cele mai bune rezultate vor participa la etapa judeţeană, care se va desfăşura în ziua de 15 martie anul curent.
Toţi elevii participanţi la etapa judeţeană a concursului vor primi diplome, iar câştigătorii locurilor I, II şi III medalii şi premii.
Şef Serviciu Prevenire Mr., Drăgan Alin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here