Părerea lu’ Predo – Cum reduc Cseke Attila şi Emil Boc populaţia?

258

foto predo 2Fără medicamente în spitale şi fără medicamente compensate!

Situaţia catastrofală din sistemul sanitar nu-i de azi, de ieri. Subfinanţarea cronică face ravagii. Nedoctorul Cseke Attila, ajuns ministru al Sănătăţii îşi face de cap. Iar preşedintele-jucător îl felicită şi-l susţine să continue reforma. Care reformă? Aceea prin care asistenţa sanitară publică va fi redusă la zero.

Ce dacă angajaţii, prin angajatorii lor, plătesc bani buni pentru asigurările de sănătate! Pensionarii au plătit şi li s-au mai luat alţi 5,5%, de la 1 ianuarie 2011, tot pentru aşa ceva. Şi-aşa, primul ministru Emil Boc şi-a permis să afirme că pensionarii – victime ale Legii Pensiilor – se vor reduce pe cale naturală. Una susţinută de legile anacronice din sistemul sănătăţii publice.

Ţinta – reducerea populaţiei !?

Gurile rele – sau mai precis bine informate – susţin că preşedintele Traian Băsescu şi primul ministru Emil Boc ar fi promis unei oculte ce guvernează lumea că vor face tot ce le stă în puteri să contribuie la micşorarea populaţiei ţării şi, implicit, a planetei Pământ. Ceea ce se petrece acum cu medicii de familie este o urmare diabolică a acţiunilor celor doi. Cap de lance fiind Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, cel înconjurat numai de consilieri maghiari, precum prof.univ.dr. Geza Molnar. Nici din greşeală, conform propriei declaraţii, secretarul sau subsecretarul de stat dr. Raed Arafat, un specialist în domeniu, n-a fost consultat la stabilirea Normelor aberante ce fac obiectul nesemnării contractului Cadru dintre CNAS şi medicii de familie!

Caz strigător la Ceruri – om cu handicap şi fără medicamente!

De ani de zile, cetăţeanul Rovenţa I. Nicolae are probleme de sănătate. S-a operat pe cord deschis, iar după câţiva ani a mai făcut şi un păcătos de accident cerebral. După care a fost pensionat, cu handicapul rămas. Paralizie completă a părţii drepte. Anul trecut, cu gândul că i s-ar putea decide o pensionare definitivă, pe el şi pe soţia lui, Paulina Rovenţa, i-a împins necuratul să creadă în aşa ceva. Dă bani la o maşină ce l-a adus din Peştişani la Comisia de expertiză medicală de la Târgu Jiu. De-acum, va trebui să vină la comisie anual! Şi ce credeţi că s-a întâmplat? L-au trecut, cu sadism, aşa cum prevedeau indicaţiile politicii sanitare udemeristo-portocalii de la gradul II la unul mai jos şi, culmea cinismului!, şi acesta revizuibil. Să nu se supere pe mine, dar el îşi face calculul la centimă ca să poată trăi. Înaintea fiecărei ierni, săracul se-ntreabă dacă va mai prinde primăvara! Pe luna februarie primise pensie, diminuată, de 681 lei, din partea Casei Judeţene de Pensii, având Dosarul nr. 137.603. Ce credeţi? S-au mulţumit hulpavii cu reducerea aceea? Nu! Pe luna martie, în baza aceluiaşi dosar şi cu aceeaşi decizie, pensia i-a venit de numai 626 lei. Ieri, dimineaţă, un prieten de familie, domnul Seimeanu, care cu o zi înainte fusese la soacra lui la spital să-i cumpere medicamentele necesare – neasigurate de spitalul din Târgu Jiu! – i-a dat o veste şi mai tristă. De la 1 iunie, doctoriţa de familie Rodica Tabacu nu mai eliberează reţete compensate, nu mai dă trimiteri şi nu mai consultă. Chiar dacă el nu se poate deplasa nici măcar la medicul de familie, fiind, săracul, într-un cărucior cu roţi.

Este vinovată dr. Tabacu?

Credeţi, cumva, că e vinovată, dr. Rodica –Mihaela Tabacu? Nicidecum. Însăşi Asociaţia Medicilor de Familie şi Patronatul acestora au anunţat acelaşi lucru. Nu s-au înţeles cu CNAS. Care a introdus nişte Norme inacceptabile. La aceiaşi bani ca anul trecut, în condiţiile în care toate s-au scumpit, medicii de familie primesc doar 50% faţă de anul anterior. Plus că sunt obligaţi să muncească o oră în plus, başca să se informatizeze. Se urmăreşte doar falimentarea medicilor de familie? Nu! Se vrea distrugerea acestui popor. Şi iată că portocaliii reuşesc nu doar să desfiinţeze ţara, ci şi s-o lase în faliment. Cu populaţie mai mică, aşa cum le-o cer mai marii lumii! Familia Nicolae şi Paulina Rovenţa – care nu are nici suma legală ca îngrijitor! – trăieşte de azi pe mâine şi nu va mai avea dreptul la medicamente compensate. Ştie toate astea Cseke Attila? Cu ce-a fost mai breaz doctorul Mengele decât ministrul (ne)Sănătăţii boc-iste? Se impune ca asupra acestui caz cumplit de adevărat şi zguduitor să mai revenim. Cu alte amănunte.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here