Parepa nu face schimbări majore în structura IPJ Gorj

246

Din luna februarie de când a fost numit la şefia Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Gheorghe Parepa nu a adus cu sine schimbări majore în cadrul unităţii. Acesta spune că vor fi doar mici modificări în cadrul aceloraşi structuri şi efectivele de poliţişti vor fi suplimentate în zonele care au fost analizate ca fiind vulnerabile.

Noul şef al IPJ Gorj a prezentat, ieri, planul strategic al unităţii pe care o conduce valabil pentru anul curent. Domeniile majore pe care se va interveni, fiind siguranţa cetăţenilor în trafic, a elevilor, dar şi combaterea evaziunii fiscale de la nivelul judeţului. “Strategiile pe anul 2015 sunt: siguranţa cetăţeanului în ceea ce priveşte componentele ei, adică persoana, patrimoniul şi siguranţa stradală, siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice în şcoli şi pe drumul de la şcoală şi până acasă, asigurarea unui mediu de afaceri curat şi, în principal, combaterea evaziunii fiscale şi a infracţionalităţii în cheltuirea banului public. De asemenea, în cadrul strategiei se regăseşte reducerea riscului şi asigurarea unui trafic rutier curat; ne străduim să lucrăm pe combaterea contrabandei, a produselor contrafăcute care afectează grav piaţa şi în special relaţiile cu ţările membre Uniunii Europene. (…) Mă gândesc să combat fenomenul de evaziune fiscală prin calitate nu prin cantitate! Important este să găseşti principala sursă de evaziune şi nu micii evazionişti. Deci, activitatea principală va fi direcţionată acolo de unde pleacă principala sursă de evaziune; prioritatea este aducerea unei sume cât mai mari de bani la bugetul statului şi asta nu o poţi face decât aducând de la marii evazionişti şi nu de la micii evazionişti”, a declarat Gheorghe Parepa.

parepa“Dorinţa de mai bine primează”
Potrivit raportului de activitate pe anul trecut, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a înregistrat o scădere în ceea ce priveşte cazurile de infracţionalitate, iar pentru înlocuitorul lui Caragea, barometrul activităţii instituţiei se pare că va fi în acest an grija cetăţeanului. Parepa a mai declarat că nu va face mari schimbări în rândul personalului, ci va mări efectivele pe zonele-problemă: “Activitatea per ansamblu a IPJ a fost în general bună şi foarte bună; am identificat şi anumite situaţii unde lucrurile nu au stat atât de bine, de aia am şi făcut anumite modificări în ceea ce priveşte strategia pe anul 2015 a activităţii. Ca în orice entitate, fie că este publică ori privată, tendinţa şi dorinţa de mai bine primează. Întotdeauna sunt lucruri bine făcute ori mai puţin bine făcute. Nu vor fi schimbări majore; sunt schimbări în cadrul aceloraşi structuri, de reorganizare a unor linii de muncă, de suplimentare a efectivelor în locurile unde am găsit vulnerabilităţi şi lucruri mai puţin bune. O să iau legătura cu tot ce înseamnă instituţiile implicate în aplicarea legii; deja am stabilit de comun acord strategiile pe viitor, modul de abordare al anchetelor şi a cercetării penale. Eu zic că o să facem un lucru bun”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here