Parcul de la Bâlteni a fost inaugurat ieri

199

parc balteni1Primarul Vasile Vlăduleanu a inaugurat ieri parcul din comuna Bâlteni. Evenimentul a fost programat să aibă loc odată cu Ziua Internaţională a Copilului. Mobilier urban, flori, gazon, fântână arteziană, coşuri de gunoi, băncuţe.

Aşa poate fi descris noul parc din Bâlteni, inaugurat ieri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. „Ştiu că pot fi considerat subiectiv dar părculeţul este frumos foc. Lucrările de amenajare au durat circa o lună de zile, iar investiţia s-a executat în totalitate din bani de la bugetul local. Mobilierul urban este destinat copiilor cu vârste de până la 12 ani. Am şi un băiat acolo de la ajutor social care se ocupă de întreţinerea parcului şi are grijă să nu se distrugă nimic pe acolo”, a declarat primarul Vasile Vlăduleanu.

Investiţii de miliarde

parc balteni2La ora actuală, Primăria Bâlteni face schimbări la zona din faţa blocurilor din localitate. „Am bordurat parcările, am inscripţionat numerele de la maşină, vom pune cinci sute de metri de gard împrejmuitor pentru spaţiile verzi, am semănat gazon şi vom pune şi nişte stâlpişori reflectorizanţi pentru maşini”, a adăugat edilul. De asemenea, el a precizat că de la mijlocul acestei luni se vor începe lucrările de asfaltare pentru cele trei străzi din colonia Bâlteni. Lucrarea este una realizată cu sprijinul Băncii Mondiale, de unde s-au obţinut fonduri de zece miliarde de lei vechi, iar un miliard este contribuţia bugetului local. Tot pentru zona centrală din comuna Bâlteni şi pentru uliţele principale se montează la ora actuală 1.500 de lămpi economice, urmând ca lucrările de investiţii să se mute apoi în zona Peşteana-Cocoreni. „Într-o lună voi avea patru sate alimentate cu apă de Isvarna şi apă menajeră. Vom executa şi trei kilometri de trotuar de la Peşteana spre satul Cocoreni, pe care se vor monta şi coşuri de gunoi”, a adăugat Vasile Vlăduleanu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here