Parcul auto al Ambulanţei se înnoieşte

100

ambulantaServiciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj va primi, până la sfârşitul acestui an, câteva maşini noi. Totuşi, conducerea SJA spune că nu se pune problema unor noi angajări, pentru că posturile sunt blocate. Astfel, pe noile autospeciale vor lucra tot actualii angajaţi ai Ambulanţei gorjene.

Potrivit conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, pentru judeţul nostru ar mai fi nevoie de zece maşini, dar sunt bune şi mai puţine. „Am avea nevoie de minim zece ambulanţe pe toate categoriile, dar ne-au fost repartizate trei de tip B. La ora actuală acestea sunt în curs de echipare, proces de care se ocupă o firmă specializată. Totuşi, până la sfârşitul anului vor veni cele trie ambulanţe”, a precizat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Fără angajări la Ambulanţă

Pentru că angajările în sistemul de stat sunt blocate, nici la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj nu se va putea recruta personal, chiar dacă vin maşini noi. „Pe ambulanţele noi vor lucra tot oamenii noştri. Avem două avariate în accidentele rutiere despre care a scris şi în presă. Mai retragem de la staţiile unde aveam maşini mai vechi şi astfel nu mai este nevoie de noi angajări, întrucât personal avem, doar de maşini mai aveam nevoie. Oricum, angajările sunt blocate în sistem; aşadar oricum nu aveam cum să angajăm”, a explicat Marinică Niculescu, directorul SJA Gorj.

Zece ambulanţe casate

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, zece autospeciale vor fi casate. „Conform legii, se pun cu titlu gratuit la dispoziţia autorităţilor publice din judeţul nostru; care vor pot să le ia; dacă nu le ia nimeni, le dăm la fier vechi pentru că nu mai sunt funcţionale. Avem vreo zece maşini pe care ar trebui să le scoatem din uz”, a menţionat directorul SJA Gorj. Cele zece maşini au fost propuse casării după ce au fost scoase de mult timp din uz. Legislaţia actuală nu mai dă voie serviciilor judeţene de ambulanţă să circule cu maşini mai vechi de opt ani.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here