Parchetul o vrea arestată!

371

Răsturnare de situație în cazul unei foste funcționare a APIA Gorj, găsită incompatibilă de către inspectorii de integritate, și implicată în nu mai puțin de trei dosare penale. Otilia Arjocu s-a ales acum cu un al patrulea dosar deschis pe numele său de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, ieri aceștia solicitând chiar arestarea preventivă a femeii, într-un dosar în care aceasta este inculpată și acuzată că a fraudat bugetul AJOFM Gorj. Cererea nu a primit deocamdată un răspuns din partea instanței, magistratul de caz urmând să se pronunțe asupra ei de abia la termenul viitor, Arjocu fiind absentă la procesul în care riscă închisoarea.
Cererea procurorilor are legătură cu noul dosar deschis pe numele acesteia, un dosar în care femeia este acuzată de instigare la mărturie mincinoasă. Mai multe martore audiate în dosarul în care Arjocu este acuzată că a luat bani de la stat ca subvenție pentru locuri de muncă pe care nu le-a creat decât pe hârtie au declarat ieri că au mințit la un termen anterior , când au fost audiate în legătură cu dosarul respectiv. De la termenul respectiv și până ieri femeile au trecut și pe la Parchet, unde li s-a pus în vedere că nu au spus adevărul în fața instanței, ele recunoscând că au mințit. Pentru că riscau închisoarea pentru mărturie mincinoasă, ele s-au prezentat ieri la instanță și au jurat din nou pe Biblie că vor spune adevărul.
Martorele audiate cu această ocazie au declarat că Arjocu le-a forțat să spună minciuni pentru ca ea să scape basma curată în dosarul în care este judecată. Femeile s-au plâns chiar de faptul că inculpata a venit la ele acasă sau le-a cerut să mintă chiar pe holul instanței, înainte ca acestea să intre în sala de judecată. Vorbele lor au surprins pe toată lumea, ele declarând ferm că acum au spus adevărul, susținând că au mințit la termenul anterior. Acest lucru i-a înrăutățit situația Otiliei Arjocu, care era sub control judiciar, după ce, anul trecut fusese reținută pentru 24 de ore în acest dosar. Acum ea riscă să ajungă din nou după gratii și are toate șansele întrucât influențarea martorilor într-un proces penal este considerată o faptă gravă și una dintre condițiile pe care ea trebuia să le respecte pentru ca procurorul de caz să nu ceară arestarea sa preventivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here