Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru: Ancheta polițistului Nedelea, vizavi de primarul Morega, bazată exclusiv pe declarațiile aberante ale liberalului Matei

9248

* Ordonanța PJ Motru arată implicarea totală și directă a lui Dan Matei, dușmanul declarat al primarului Cosmin Morega, în fabricarea dosarului penal Nr.304/2022
* Dosarul de delapidare a fost deschis la autosesizarea comisarului SICE dintr-o postare a liberalului de pe o pagina de Facebook neasumată intitulată ,,Opinia de Motru”
* Liberalul Matei induce în eroare organele de anchetă, pe mană cu polițistul Nedelea
* Polițiștii au percheziționat casele lui Morega pentru o vază (fragment din ordonanța PJ Motru)
* Aceeași vază a fost căutată personal de Matei, cu o dronă, în campania din 2020
* Primaria Motru și nici Direcția Publică nu au achiziționat niciun fel de obiect, tip vază, mare sau mică, în ultimii 20 de ani
*Matei încearcă, prin astfel de plângeri penale, să scoată actualul primar din cursa electorală din 2024
*Nedelea, cunoscut și pentru alte dosare abuzive la adresa unor persoane publice, clasate de procurori
* Polițistul SICE a fost pe 8 august, iar, la DP Motru punând presiuni pe conducere pentru noi documente

După descinderile din 7 iulie de la locuințele sale din Motru și Padeș, primarul Cosmin Morega nu are calitate de inculpat în dosarul penal nr.304 din 3022, deschis, abuziv, de polițistul Adrian Nedelea, de la o postare ,,anonimă” de pe o pagina neasumată de Facebook.

În ciuda faptului că se vede de la o poștă că este ghidonat din spate și face această anchetă cu intenție clară, comisarul Nedelea persistă în greșeli și abuzează de de funcție, face potecă spre Direcția Publică Motru, cerând, săptămânal, diferite documente, amenințând ori intimidând salariații DP Motru, pentru a primi documentele pe care le solicită și care, de cele mai multe ori, nu au nicio legătură cu dosarul penal pe care îl cercetează. Ciudat este faptul că acesta a solicitat, de trei ori, procurorului de caz de la Parchetul Motru, extinderea anchetei in cazul delapidării de Motru. La baza acestor solicitări se află chiar declarațiile date de către fostul director al DP Motru, Matei Anton Daniel, care a fost audiat în acest dosar și a continuat să susțină că primarul ar fi achiziționat, în calitate de șef al administrației locale, vaze de dimensiuni mari care au ajuns însă la proprietatea sa.
Primarul Morega susține că în ultimii doi de când conduce primăria nu a făcut o astfel de achiziție și nici nu cunoaște ca în ultimii 20 de ani primăria să fi achiziționat așa ceva. De aici rezultă clar că organele de anchetă sunt induse în eroare de către Dan Matei, cel ce se află și în spatele așa-ziselor martori din dosar, cu care se află în relații strânse și cărora le-a facilitat calea spre noi locuri de muncă în CE Oltenia. De altfel, legat de martori, Matei, personal, i-a dus pe respectivii, cu mașina de serviciu a DP Motru, la audieri. Primarul Morega a făcut precizări, încă din 2019, legat de aceasta vază, numită atunci amforă. Edilul a explicat că a cumpărat terenul de la Motru, de aproximativ 400 mp, vecin cu Liceul Tehnologic Motru, în anul 2006. Atunci, pe terenul respectiv era o așa-zisă groapă de gunoi unde liceul depozita resturi metalice rezultate de la atelierele școlare, resturi vegetale și crengi, iar acest caz era aruncată în acel morman de gunoi.
Acest aspect i-a fost comunicat inclusiv polițistului Nedelea dar respectivul l-a crezut pe Dan Matei. O astfel de vază, desăre care spune Matei că lipsește din oraș, se regăsește la Ștrandul Municipal, încă de acum câțiva ani, lucru pe care Matei Dan nu a vrut să îl vadă cât a fost director, pentru că, probabil, nu avea cum să vadă asta atâta timp cât nu a trecut niciodată pe la ștrand. În curtea liceului se mai află o astfel de vază, chiar la intrarea în unitatea de învățământ, în curte. Nu mai există niciun dubiu legat de prietenia cu beneficii între Nedelea și Matei, fiecare având un scop în a-l pune la zid pe primarul municipiului Motru, pentru a-l scoate din cursa electorală peste doi ani. Mai mult, comisarul, profitând de acest dosar fabricat, a solicitat hotărârea de CL prin care a fost schimbată AGA DP Motru, ocazie cu care a fost înlocuit directorul Dan Matei.
Practic, se încerca găsirea vreunei chichițe prin care cel audiat, Dan Matei, să fie readus de Nedelea în fosta funcție de conducere de la DP Motru. Acest lucru îl ajută pe Nedelea pentru a avea acces la documente instituției, fără acordul procurorului, pentru a găsi eventuale nereguli că delapidarea bănuită de el să fie foarte mare iar dosarul să fie pompos. Acest lucru demonstrează încă o dată că procurorul de caz de la PJ Motru este dus de nas în acest dosar fabricat de cei doi și în spatele cărora se afla interese politice și economice din zonă. De remarcat că, pentru aceste acuzații, actualul primar a mai fost cercetat începând din 2016, ultima propunere de clasare cu privire la folosirea de bunuri și oameni ai DP Motru, fiind dată în 2017. Ordonanța de clasare a dosarului a fost emisă abia în 2019. Și la aceea vreme au fost cărați oameni din DP la audieri ca și acum. Practic, Nedelea reîncălzește ciorba folosindu-se de Dan Matei și de ura acestuia, declarată public, la adresa primarului. Și atunci, au fost audiate aproape aceleași persoane ca și acum.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here