Parc inaugurat la Novaci

1160

Primăria și Consiliul Local Novaci, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Liceul Teoretic Novaci și Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, inaugurează duminică, 27 noiembrie, Parcul Gheorghe Tătărescu. Evenimentul are loc la ieșirea din orașul Novaci spre Rânca.

Gheorghe Tătărescu este considerat ctitorul vechiului Drum al Regelui, astăzi, Transalpina. În anul 1935, Gheorghe Tătărescu, prim-ministru al României, a participat alături de novăceni la inaugurarea lucrărilor de refacere a drumului dintre Novaci (Gorj) și Jina (Sibiu), dând primul târnăcop la cea mai înaltă șosea din România.

„«Monumentul Gheorghe Tătărescu  pe Transalpina – pentru respect și dragoste de neam» este un eveniment cultural în cadrul căruia va fi inaugurat Parcul Gheorghe Tătărescu din Novaci, amenajat în jurul monumentului recent reabilitat. Autoritățile locale din Novaci au mai multe acțiuni incluse în proiectul «ROMÂNIE, PLAI DE DOR», proiect  realizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României”, anunță Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here