Parc fotovoltaic la graniţa Gorjului

220

Un complex fotovoltaic va fi realizat la graniţa dintre judeţele Vâlcea şi Gorj pe teritoriul comunei Slătioara, în zona platoului Milostea, complex producând 18 MW.

“Firmele Green Power şi Energy Solution au obţinut prin concesiune în total 36 de hectare de teren pe platoul de la Milostea pentru a amenaja două parcuri cu panouri fotovoltaice. Acesta va fi finalizat în 24 de luni. Cele două companii cu capital străin au obţinut toate avizele necesare pentru realizarea investiţiei, în valoare totală de 15 milioane de euro. Pe de altă parte, s-a pus la punct şi parteneriatul cu CEZ pentru livrarea energiei electrice ce va fi produsă în megacomplexul energetic de la Slătioara, care va avea o putere instalat de 18 MW”, a declarat, primarul comunei vâlcene Slătioara, Sorin Romcescu.
Proiectul asigură un venit din redevenţă pentru bugetul local, de circa 160 de mii de lei pe an, iar primăria va beneficia şi de alte facilităţi, prin asigurarea energiei electrice pentru reţelele de apă, canalizare, precum şi pentru instituţiile publice, care sunt stipulate în contractul de concesiune semnat cu respectivele companii.
Acest complex va fi amenajat pe platoul Milostea, pe DN 67, Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu la graniţa dintre judeţele Vâlcea şi Gorj.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here