Parc Fotovoltaic, inaugurat la Cărbuneşti

138

La Târgu-Cărbuneşti a avut loc, sâmbătă, un eveniment deosebit de important, atât pentru autorităţile oraşului cât şi pentru localnici. Este vorba despre inaugurarea celui mai mare Parc Fotovoltaic din ţară, investiţie în valoare de 46 de milioane de euro. În aceeaşi zi, s-au aniversat şi 120 de ani de existenţă a spitalului din oraş, ca fiind cea mai veche unitate spitalicească din judeţul Gorj.

Potrivit autorităţilor parcul fotovoltaic ar urma să creeze circa 80 de locuri de muncă pentru gorjeni. Investiţia se întinde pe o suprafaţă totală de 52 de hectare, terenul fiind concesionat de o firmă germană. La aceste două eveniment importante au luat parte prefectul judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu şi autorităţile locale. Deputatu independent Dan Morega, senatorul Toni Greblă au participat şi ei la eveniment. În aceeaşi zi s-au marcat 120 de ani de existenţă a Spitalului din Târgu-Cărbuneşti, cea mai veche unitate spitalicească din judeţul Gorj. Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei a oficiat slujba de resfinţire a paraclisului spitalului.

Panourile fotovoltaice folosesc energie regenerabilă
Potrivit specialiştilor, beneficiile panourilor solare fotovoltaice sunt acelea că reduc facturile de energie electrică. Oferă securitate energetică, nu necesită întreţinere, au o durată de viaţă de peste 30 de ani, sunt silenţioase în funcţionare şi, cel mai important, sunt ecologice, folosind energie regenerabilă şi nu emit dioxid de carbon.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here