PARADOX. Au picat concursul pentru posturile de director și, după patru ani, au fost numiți în funcții!

9507

Situație cel puțin bizară, privind numirea directorilor la unitățile școlare din județ: doi profesori care au picat concursul organizat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj, în urmă cu patru ani, pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți, au fost ,,detașați în interesul învățământului”, tocmai pe acele posturi.

Potrivit unei situații făcută publică, în decembrie 2016, de către ISJ Gorj, cu rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea posturilor de conducere la unitățile de învățământ din județ, profesorul Pompiliu Ciolacu, intrat în competiție pentru funcția de director la Palatul Copiilor a fost declarat ,,respins”, din cauză că nu a atins baremul de punctaj la proba scrisă. La finele anului trecut, ISJ Gorj a organizat un așa zis ,,concurs de selecție în vederea ocupării funcțiilor de director și director adjunct care se vor vacanta începând cu 09 ianuarie 2021”, evaluarea urmând să se facă pe baza CV-urilor și a scrisorilor de intenție ale dascălilor care-și doreau ocuparea acelor posturi. În final, săptămâna trecută, pe 7 ianuarie a.c., ISJ Gorj a publicat lista cu ,,cadre didactice detașate în interesul învățământului în funcții vacante de director și director adjunct” (?!), fără nicio altă explicație privind metodologia sau criteriile pe baza cărora s-a făcut evaluarea ori rezultatele celorlalți candidați. În urma mascaradei rușinoase pentru învățământul gorjean, numită ,,selecție”, printre cei selectați în funcția de director se regăsește și profesorul Pompiliu Ciolacu, care ocupă deja, de pe data de 9 ianuarie, postul de director al Palatului Copiilor. Situația e trasă la indigo și în cazul directorului de la Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu. Profesorul Valentin Tâlvescu, selectat, acum, de conducerea ISJ Gorj, în funcția de director, a fost și el declarat ,,respins” la concursul pentru același post, în urmă cu patru ani, oprindu-se la proba scrisă.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. La Palatul Copiilor s-a pus materializat inca un punct din intelegerea dintre Romanescu si Florescu, adica PSD-PNL=love prin plantarea Codrutei Ivona Florescu director adjunct. ( despre calitatile ei nu comentez; ii las pe colegii sa o faca- cu subiect si predicat)
    Deci Palatul Copiilor s-a ales cu doi „uameni” de „valuare”.

  2. Chiar mascaradă și bătaie de joc.
    Uitati-va la Matasari unde Purdescu numai față de director nu are , săracul n-are nicio treabă cu o astfel de funcție .Si la Scoala 12 unde primarul și a impus cățelușa și nonvaluarea Ciortam. Lista poate continua…
    Rușine PNL!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here