Pantelimon Tivig, vice la Pestişani! – USL pierde în dauna PP-DD şi PDL

381

Ultima săptămână fu de-a dreptul dramatică şi niţel comică pentru comunitatea Peştişanilor. Cu un primar ales pentru al treilea mandat, Florin Pavel, dar reţinut de procurorul Emil Moţa 24 de ore, având 5-7 dosare de urmărire penală în curs sau latente, apoi făcut scăpat de un judecător a cărui moralitate n-o comentăm, a dat apă la moră diverselor variante.

Mai ales ca ieri, se constituia Consiliul Local, primarul era investit în funcţia pentru care, din nou, a jurat cu mâna pe Biblie, ca şi consilierii locali, iar apoi s-a ales viceprimarul.

Şedinţa de la miezul nopţii
N-a avut loc la sediul USL din comuna Peştişani, ci la sediul Obştei Peştişani, condusă discreţionar de preşedintele-director general ec. Ion Poenaru, care-i şi şeful organizaţiei locale PSD. De al cărei puternic declin este cel mai vinovat. Pe la orele 19,30-20, la sediul Obştei Peştişani era fierbere mare. Acolo se găseau parcate autoturismele de lux TOYOTA, aparţinând primarului Florin Pavel, un Cielo alb al şefului vacii de muls nefurajata – Obştea Peştişani. Dar şi DACIA consilierului PRM Constantin Fuiorea. Anterior, se comandase o masă prin care să sărbătorească instalarea Primarului Florin Pavel, dar şi a viceprimarului propus şi susţinut de USL, Ilie Fuiorea, actualmente administrator al firmei falimentare SC “UTIL BONUS” SRL. De la cârma căreia trebuie să demisioneze dacă doreşte să rămână consilier local. Ieri dimineaţă, am trecut pe la Poştă să-mi plătesc telefonul fix, Internetul şi TV DOLCE. Pe locul unde-mi parcasem bicicleta aflu, de la oameni din primărie, ca masă sărbătorească – cu muzică, antren şi licori bahice – comandată din seara precedentă fusese contramandată.

Formalism şi secretomanie
Şedinţa Consiliului Local, una deschisă, a fost amânată vreo jumătate de oră. Nu existau 2/3 din numărul consilierilor aleşi pe liste. S-au căutat înlocuitori şi l-au ales conducător de şedinţă pe decanul de vârstă al consilierilor locali – maistrul Pantelimon Tivig. Validarea consilierilor locali s-a desfăşurat ca pe vremea defunctelor şedinţe PCR, cu unanimitate. Nimica nu se întrevedea nou. Zvonurile cu alegerea viceprimarului dorit de USL, în persoana lui Ilie Fuiorea, păreau a merge şnur. Secretomania era la ea acasă. Două femei venite de la judeţ – una membră PSD din 1991, sosită din partea lui Ion Călinoiu, le reproşa gazdelor că-s misogini şi nu au ales femei deloc. Cea din partea Prefecturii nici măcar nu-i pasă.

Puternica lovitură de teatru
Abia confirmat consilier PP-DD în acea dimineata, Vasile Brânzan l-a propus la funcţia de viceprimar pe Pantelimon Tivig, preşedintele PP-DD. Iar Corneliu Nicolcioiu-Garincea(PNL) pe Ilie Fuiorea. S-au propus două variante de vot, ambele, secrete şi s-a ales aceia cu tăierea cu o linie orizontală a candidatului neacceptat. Zis şi făcut. La anunţarea rezultatelor, Pantelimon Tivig a întrunit 7(şapte) voturi, iar Ilie Fuiorea(USL-PNL) numai 6(şase)!

Secretul Mănăstirii Tismana
Vineri, ca să fie siguri că vor vota cu USL(care avea 5 voturi!) pe cei doi consilieri locali ai PRM: Constantin Fuiorea şi Ovidiu Gelatu i-au dus la Mănăstirea Tismana să jure în faţa lui Dumnezeu că fac ce li se spune. De sumele vehiculate nu mai are rost să vorbim, Ovidiu Gelatu ridicându-le, la un moment dat, la 500 de milioane lei vechi!
De jurat, cu mâna pe Biblie şi în faţa lui Dumnezeu, au făcut-o amândoi. Numai că, mai tânărul Ovidiu Gelatu, om cu frica de Dumnezeu, s-a întors în Biserica Mănăstirii Tismana a băgat 100 de lei în Cutia Milei şi s-a rugat la Cel de Sus să-l ierte pentru ca anterior jurase strâmb. Aşa se explică faptul că USL a luat 5 voturi, câţi consilieri locali avea, plus unul al lui Constantin Fuiorea(PRM). Iar candidatul propus de PP-DD, cu doi consilieri locali, şi susţinut de PDL – cu patru consilieri – plus votul bravului şi corectului Ovidiu Gelatu a strâns 7!(şapte) voturi. După toate acestea, invitaţii au fost poftiţi afară şi la telefoanele ce le-am dat pe mobile, la persoane din interior, ne făceau să ascultăm la o gălăgie şi un vacarm de nedescris. Se împărţeau Comisiile!

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here