Pantelimon Manta a ales pe cine susţine: ,,Angheloiu este un tip aşezat, echilibrat, adică este un om politic normal”

370

pantelimon manta (3)Liberalul Pantelimon Manta, surghiunit până nu demult, din partid, de fostul preşedinte al PNL Gorj, Dan Ilie Morega, sprijină candidatura lui Radu Angheloiu la şefia organizaţiei.

Manta a explicat şi câteva dintre motivele care l-au determinat să îl susţină pe Angheloiu, în defavoarea celorlalţi candidaţi, care râvnesc la şefia PNL Gorj. Pantelimon Manta are un cuvânt de spus în PNL Gorj, chiar dacă a fost până în urmă cu vreo trei de zile considerat ,,persona non grata” în organizaţie. Manta susţine că a ales să sprijine candidatura lui Radu Angheloiu deoarece candidatul este echilibrat, are o poziţie favorabilă la Consiliul Judeţean Gorj, şi chiar poate aduce rezultate organizaţiei. ,,În ce mă priveşte, am anunţat de mult că fac parte din echipa lui Radu Angheloiu şi o să şi explic motivele pentru care fac parte din ea şi pentru care consider că această candidatură ar fi valabilă şi eficientă pentru filiala Gorj a PNL. Este adevărat eu am purtat o discuţie şi cu Dian Popescu. Şi el mi se pare un candidat redutabil care a recuperat mult, mai ales în ultima perioadă de timp. El a recuperat mult, a avut o campanie agresivă, destul de insistentă şi pe o parte dintre delegaţi şi lideri i-a determinat să treacă, de altfel, de partea cealaltă a taberei. Aşadar lupta se va da, totuşi, între cei doi, între Radu Angheloiu şi Dian Popescu, în principal, deoarece aş zice că majoritatea liderilor, preşedinţilor de filiale şi a primarilor, pentru că ei vor fi cei care, să zicem, vor controla în parte votul vor avea rolul lor în această confruntare”, a declarat Pantelimon Manta.

Unul în avantaj

Manta consideră, de asemenea, că lupta liberală pe 4 septembrie va fi foarte strânsă, Radu Angheloiu şi Dian Popescu împărţindu-şi aproape la jumătatea delegaţii la Conferinţa de Alegeri. ,,Optzeci la sută dintre delegaţi deja şi-au anunţat opţiunea pentru un candidat sau pentru altul şi, din câte ştiu eu, dintre primarii pe care îi avem doar doi nu şi-au exprimat fără echivoc opţiunea. Viceprimarii şi preşedinţii de organizaţie se împart şi ei în două tabere”, a declarat Manta. Acesta consideră însă că Angheloiu are un avantaj el având deja 7 primari liberali de partea sa în timp ce Dian Popescu are doar 5. PNL Gorj deţine 14 primari liberali în Gorj, dar doi dintre aceştia nu şi-au exprimat, deocamdată, opţiunile de vot.

Modrea şi Navlea, vizibili în Gorj

Un rol important la alegeri îl vor juca însă şi Ion Navlea şi Dumitru Modrea care au şi ei proprii susţinători. ,,Cei doi vor obţine şi ei voturi deoarece sunt destul de perseverenţi, insistenţi amândoi în teritoriu, duc o campanie destul de vizibilă şi probabil că intenţionează să îşi facă un nume, probabil, în viitor, având intenţia să candideze la parlamentare sau la alte funcţii sau demnităţi publice. Chiar dacă realizează că în această luptă sunt doi competitori, probabil şi ei gândesc că pot să tragă o parte din voturi şi eventuali să fie vizibili”, a completat Manta.

,,La un moment dat nu am exclus nici eu posibilitatea ca să candidez”

Liberalul explică apoi că a avut chiar el intenţia să candideze pentru şefia PNL Gorj ca şi primarul de la Bumbeşti-Jiu, ambii intrând acum în echipa lui Angheloiu. ,,Eu şi Radu Angheloiu ne cunoaştem de mai mult timp. Am avut o colaborare bună şi recunosc deschis că în lupta împotriva lui Morega, Radu Angheloiu m-a sprijinit, sigur, alături de alţi lideri şi o serie dintre primari. Un alt argument are în vedere funcţia pe care el o deţine la nivelul Consiliului Judeţean Gorj, cea de vicepreşedinte şi care îi dă posibilitatea efectivă să se ocupe de partid în teritoriu. Îi stă şi la îndemână şi are şi forţa de influenţă în teritoriu. Nu este puţin ca un partid să aibă o funcţie de vicepreşedinte la nivelul Consiliului Judeţean, deoarece el lucrează toată ziua cu oamenii în teritoriu, cu primari, cu viceprimari, cu consilieri locali. Prin prisma aceasta este un atu pentru partid că are funcţia aceasta la nivelul administraţiei judeţene. Apoi el este cel mai vechi dintre candidaţi. La un moment dat nu am exclus nici eu posibilitatea să candidez şi la fel primarul Bobaru de la Sadu, dar ambii îl sprijinim acum pe Angheloiu”, a declarat Manta menţionând că nu avea decât trei ani în PNL Gorj iar candidatura sa la funcţia de preşedinte ar fi fost ,,un gest neelegant”.

,,Angheloiu după ce a urcat pe scara ierarhică a funcţiilor în PNL Gorj, cred, că este firesc să candideze acum la preşedinţie. Apoi, el este un om aşezat, un tip echilibrat, nu a avut excese nici de natură politică, financiară, economică, socială. Din câte ştiu eu are şi o situaţie familială bună. Aşadar este un tip aşezat, echilibrat, adică este un om politic normal. Poţi să discuţi cu el, şi apoi nu poate fi nici măcar umbra lui Morega, adică de a conduce în stilul dictatorial în care a condus acesta.

Eu cred că Biroul Politic Teritorial organizat la nivelul judeţului va funcţiona cu adevărat nu va fi o anexă a preşedintelui care să execute întocmai şi la timp tot ce zice liderul. Sunt premisele astfel ale unei activităţi politice democratice în PNL Gorj prin alegerea lui Radu Angheloiu. Să nu uităm că are şi susţinere în teritoriu”, a conchis Pantelimon Manta.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here