Panouri solare puse în funcţiune la Spitalul de Pneumoftiziologie

91

spital dobritaSpitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (fostul Sanatoriu Dobriţa) are în permanenţă apă caldă, după ce s-au pus în funcţiune panourile solare. Investiţia este finanţată din fonduri europene, cofinanţarea fiind asigurată de Consiliul Judeţean Gorj.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (fostul Sanatoriu Dobriţa) se află în administrarea Consiliului Judeţean. Acesta finanţează lucrările de modernizare şi noile investiţii care se realizează la Spitalul de Pneumoftiziologie. Una dintre cele mai noi lucrări făcute cu sprijinul CJ Gorj, la acest spital, este montarea unor panouri solare. Ele au fost deja puse în funcţiune, spre satisfacţia colectivului de conducere a spitalului, dar mai ales a pacienţilor.

Apă caldă în permanenţă şi economie la facturi

Punerea în funcţiune a panourilor solare de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Picture 021Vladimirescu” are importante beneficii. „Panourile solare au fost montate şi puse în funcţiune. Avem apă caldă permanent. Chiar şi acum, pe timp de iarnă, încălzirea apei porneşte de la 30 de grade Celsius, astfel încât economia la gaze este foarte mare; deocamdată nu ne-a venit factura la gaze să putem calcula exact cât este economia, dar categoric aceste panouri ne ajută enorm”, a precizat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. De când a preluat spre administrare Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, Consiliul Judeţean Gorj a Picture 022investit în această unitate spitalicească, la ora actuală, schimbările fiind vizibile. Panourile solare sunt o investiţie care se datorează tot acestei instituţii, prin asigurarea cofinanţării. „Panourile au fost montate printr-un proiect cu finanţare externă şi cofinanţare din partea Consiliului Judeţean”, confirmă Tătaru. Investiţiile vor continua la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (fostul Sanatoriu Dobriţa), astfel încât în următoarele luni interiorul Spitalului de Pneumoftiziologie va fi modernizat complet, ridicându-se la standarde europene şi asigurând un confort sporit pacienţilor.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here