Panică la spital. Zeci de pacienți evacuați din saloane

794

Zeci de pacienți au fost evacuați, ieri la prânz, din secțiile Chirurgie I și II ale Spitalului „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, în urma unei degajări de fum la liftul de serviciu al unității medicale.

În zonă au ajuns rapid echipajele de pompieri. „ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un posibil incendiu la secția Chirurgie a Spitalului «Tudor Vladimirescu».
S-au deplasat la intervenție echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoplatformă și o ambulanță SMURD. Echipajele sosite la fața locului au constatat că sunt degajări de fum în casa liftului, provenite de la un cablu suprasolicitat. Au fost evacuate 53 de persoane de la etajele 2 și 3 – Secția Chirurgie – la locul de evacuare din curtea spitalului, nefiind înregistrată nicio victimă”, a transmis ISU Gorj.

Liftul a fost sigilat
Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, liftul de serviciu a fost modernizat în anul 2015 și are toate autorizațiile la zi. În lift nu se afla nicio persoană, în urma acestui eveniment nefiind înregistrate victime, ci doar pagube materiale.
„În momentul producerii evenimentului, liftul era oprit la etajul III, la Secția Chirurgie II. Din cauza fumului dens, conducerea Secțiilor Chirurgie II și Chirurgie I (situată la etajul II al unității medicale) a decis evacuarea pacienților, conform planului de evacuare, la locul de evacuare din curtea interioară a spitalului. Au fost evacuați 30 de pacienți de la Secția Chirurgie II și 23 de pacienți de la Secția Chirurgie I. Menționăm că nu a fost vorba despre un incendiu cu flacără, ci doar de degajări puternice de fum”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Starea de sănătate a pacienților nu a fost afectată de fumul dens și nu a fost nevoie de transferul acestora la alte unități sanitare. După încheierea intervenției pompierilor, bolnavii au fost readuși în cele două secții. Liftul a fost sigilat, urmând a fi verificat de o echipă de specialiști. Acesta a fost modernizat în decembrie 2015, este autorizat ISCIR/CNCIR și urma ca în octombrie 2022 să fie verificat pentru reautorizare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here