Pănescu, supărat că Transalpina e abandonată în continuare

455

Vizita pe care secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ovidiu Aurelian Flori, a făcut-o la sfârșitul săptămânii trecute la Târgu-Jiu pentru a vedea care sunt greutățile ce duc la întârzierea executării noii centuri ocolitoare a orașului l-a nemulțumit pe Constantin Pănescu. Șeful Asociației Cabanierilor din Rânca e de părere că secretarul de stat ar fi trebuit să își rupă câteva minute din timpul său pentru a vizita și zona respectivă. Pănescu crede că oficialii Ministerului Transporturilor trebuie să ofere lămuriri și în privința banilor pe care ar trebui să îi aloce pentru finalizarea construirii Transalpinei, șoseaua având zeci de mii de vizitatori în fiecare vară, în condițiile în care doar o porțiune din ea este modernizată.
“D-le Ministru, dacă tot ați ajuns în Gorj nu credeți că cea mai importantă și arzătoare problemă era legată de terminarea Transalpinei, care stagnează de aproape CINCI ani, nu de un an precum Centura Târgu-Jiu și tot de CINCI ani nu se termină procesul cu SC Romstrade SA cu toate că în Ordonanța 1 din 04 ianuarie 2017 ați alocat suma de 53,8 milioane euro pentru modernizarea și bineînțeles terminarea Transalpinei. Ori, d-le Ministru nu știați că dezvoltarea turismului în România face parte din MASTERPLAN! Bun, sunteți nou la minister și nu știați, atunci vă rugăm să ne găsiți o zonă de strămutare pentru toți de pe zona Transalpina care avem vile, cabane, pensiuni sau hoteluri și să ne despăgubiți precum cei de pe Centura Târgu-Jiu. Dacă nu găsiți această rezolvare, atunci vă rugăm să grăbiți terminarea procesului cu Romstrade, să găsiți vinovații care au dus la întreruperea și neterminarea lucrărilor pe Transalpina, iar din ce cunoaștem cu toții la aproximativ 2,7 milioane euro / km, adică peste 400.000.000 euro pentru cei 148 km și 414 metri.

Cum dumneavoastră spuneți că nu vă doriți să pierdeți bani, așa și noi nu ne mai permitem să pierdem bani de când se termină sezonul de iarnă din cauza unor decidenți care închid sau deschid acest drum după cum doresc sau….cine știe după cum dictează interesele altor zone!?”, susține Pănescu, în speranța că Ministerul Transporturilor nu va uita și anul acesta de Transalpina, mai ales că șoseaua este închisă la momentul acesta, deși cabanierii sperau ca de Paști să fie redeschisă.
Gelu Ionescu

3 COMENTARII

  1. Ovservam pe semnul inchis data de 30. 04. 2017 prelungirea datei 31. 03. 2017. Speram ca va tineti de cuvant domnilor de la DN si nu ve-ti tot prelungii termenele de redeschidere a Transalpinei si va organizati mai bine cu utilajele nu sa le tineti defecte si nefolositoare unele chiar noi noute. Daca ar trebui sa interveniti zilnic ca in alte tari ce-ati face ? Daca nu stiti voi poate stiu altii !

  2. Bai, aia de la Ranca au dreptate ca nu face nimeni nimic. Dupa ce se chinuie prin noroaie, cu iluminatul stradal care nu functioneaza de aproape doua luni, nici macar o gura de oxigen cu deschiderea Transalpinei nu se ofera. Acest drum national a fost facut de romani cu sabia si baroasein 4-5 ani, iar acum nu se poate asfalta de aproape 10 ani dupa o evolutie de peste 2000 de ani. RUSINEEEE !

  3. Toata lumea da vina pe Panescu, parca numai el e suparat ca-i Transalpina bataia de joc a celor de la Drumurile Nationale, fie ei de la Gorj, fie de la Craiova, fie de la Bucuresti. Din ce cunosc nu numai 600-700 de cabane si pensiuni din Ranca sunt afectate, dar si cei din zona Polovragi, Baia de Fier, Novaci, Obarsia Lotului, Oasa si Sugag sun nemultumiti de cei care conduc destinele D N , deoarece toti sunt afectati de abandonarea lucrarilor si a taraganarii deschiderii Transalpinei. Mai cred deasemenea ca mai marii DN au impresia ca ne fac favoruri sa munceasca, nu ca pentru asta sunt platiti din taxele, impozitele, rovienete, sau accizele din combustibil de noi toti. Asteptam sa-i lumineze Domnul in aceste zile de mare sarbatoare pentru toti crestinii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here