Pănescu cere strategie pentru Rânca

544

Șeful Asociației concesionarilor de la Rânca s-a apucat să scrie petiții către premierul Dacian Cioloș și către șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în speranța că aceștia îi vor lua în calcul cele așternute pe hârtie. Constantin Pănescu le-a trimis celor doi câte o petiție în care cere, printre altele, ca Guvernul să elaboreze o strategie de dezvoltare a zonei Rânca în așa fel încât stațiunea să devină, în timp, o localitate de sine stătătoare și bazată pe turism. Supărat că Transalpina e mai mult închisă decât deschisă, acesta consideră că autoritățile pot stabili un program clar de funcționare a șoselei, astfel încât să fie evitate situațiile din anii trecuți, când unii operatori de turism din Rânca au trebuit să își lichideze afacerile în lipsa turiștilor care nu mai ajungeau aici pentru că traficul era oprit.
Pănescu mai vrea ca Guvernul să susțină financiar, prin programe, înființarea unor stâne de-a lungul Transalpinei, care să fie la standarde europene și în care să fie vândute produse tradiționale. De asemenea, el propune ca Rânca să devină o stațiune de sine stătătoare, cu administrație proprie, iar domeniile schiabile de aici să fie dezvoltate și unite cu cele de la Vidra, un proiect mai vechi pe această temă fiind discutat și în anii trecuți. El îi asigură pe oficialii statului că susținerea unui astfel de demers va genera 800 de locuri de muncă în stațiune, asta în contextul reducerilor constante de personal ce au loc în minerit și energie.
“Domnule Prim ministru, vă rugăm să ne sprijiniţi, în sensul de a depune toate diligenţele legale, pentru a convoca toate instituţiile abilitate, în vederea acţionării în comun, pentru dezvoltarea acestei zone, prin eforturi de dezvoltare regională susţinută şi nu doar întâmplătoare (cu ocazia campaniilor electorale de orice fel), astfel încât acest «colţ de rai» special al României, să fie recunoscut, nu numai de turiştii români şi străini care ajung acolo, ci şi oficial, ca zonă cu statut propriu de STAŢIUNE de interes local şi naţional. Solicităm acest sprijin, deoarece, în ultimii 15 ani, de când zona Rânca a luat amploare, nu s-au efectuat lucrări de infrastructură, respectiv nu s-a asfaltat nicio străduţă (nici măcar nu s-a pietruit), nu s-a făcut niciun loc de agrement, nu s-au construit pârtii de ski, având în vedere că această zonă este situată la cota de 1.680 m, însă în timp, ea a migrat spre cota de 2.000 m”, scrie Pănescu în petiția sa.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here