Pandurii vrea să evite rușinea și să învingă lanterna – Tanda și Manda din 2014

338

Pusă sub semnul întrebării la un moment dat, disputarea meciului dintre Pandurii și Corona este sigură, comisiile nu au exclus echipa brașoveană din campionat, așa că trupa lui Grigoraș are șansa ca în ultimul meci disputat la Târgu Jiu în acest campionat să obțină prima victorie acasă în 2014.

Dacă este sigur de disputarea meciului, Grigoraș crede că, la modul cum s-au prezentat cele două echipe în 2014, niciuna nu pornește ca favorită, așa că nu bagă mâna în foc pentru o victorie a Pandurilor: „Se întâlnesc cele mai slabe echipe din Liga 1 în 2014. Meciul codașelor, în care niciuna nu este favorită. Noi n-am câștigat acasă, ei n-au nicio victorie în deplasare. Asta spune statistica, nu vorbesc de valoarea loturilor, de valoarea jucătorilor. Eu am încredere în valoarea jucătorilor mei, valoarea lor și-au arătat-o în turul campionatului. Tot ei au fost și atunci, dar, statistic vorbind, acum se întâlnesc Tanda cu Manda din 2014, ce să ne mai ascundem după degete. Eu am mai avut o experienţă neplăcută, chiar înainte de a pleca, cu Severinul am făcut 2-2 acasă când toată lumea se aştepta la un galop de sănătate. Ei erau ca şi retrogradaţi cu mari probleme financiare. Atunci am luat un punct şi chiar mi-am adus aminte acum…”, a declarat Grigoraș. Acesta consideră că dacă în Ghencea echipa sa nu avea nimic de pierdut, așa că n-a avut mari emoții, meciul de pe teren propriu cu Corona are o cu totul altă încărcătură: „De acest meci mi-e frică. E ultima reprezentaţie acasă, un campionat dezastruos cu evoluţii lamentabile acasă şi fără victorie. Ne dorim victoria, sunt convins că o putem obţine, suntem într-o uşoară creştere ca şi joc chiar dacă rezultatele au fost modeste. Am încredere că dacă băieţii se vor prezenta ca la ultimele două meciuri vom câştiga. De spălat impresia doar ploaia o poate spăla, dar măcar ultima reprezentaţie acasă ar atenua cu 1% din supărarea din acest retur”, a mai spus tehnicianul Pandurilor.

Lipsesc Momcilovic și Breeveld
La meciul cu Corona Brașov, Grigoraș nu se va putea baza pe doi dintre titularii incontestabili ai Pandurilor din acest sezon. „Marco Momcilovic ratează acest final de campionat după intrarea lui Piovaccari. Are o găurică destul de mare, nu e fisură, iar chiar să fi continuat campionatul vreo 10 zile nu puteam conta pe el”, a explicat Grigoraș natura problemelor care-l împiedică pe Momcilovic să joace contra lanternei roșii a campionatului. În ceea ce-l privește pe Breeveld, acesta este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Dacă Momcilovic și Breeveld vor privi meciul din tribună, în lotul de 18 pentru partida cu Corona va fi inclus și Alin Buleică, jucător care a lipsit din echipa gorjeană în ultimele jocuri din cauza unei accidentări: „Buleică va fi apt, el a fost apt pe undeva și la meciul cu Steaua pentru că s-a antrenat o zi sau două, dar n-am riscat”, a anunțat Petre Grigoraș. Din lot lipsesc și Giusti, la care tehnicianul a renunțat deja, precum și Sipo, care a fost convocat în lotul celor din Guineea Ecuatorială. În ceea ce-l privește pe Sipo, prezența la națională i-a închis porțile la Pandurii: „Sipo ar fi avut o șansă, dar acum o să joace la echipa națională, un amical sau în Cupa Africii. E plecat la lot, a primit convocarea, nu am ce să-i fac. Sigur ar fi jucat acum dacă ar fi fost aici. Nici eu nu puteam să-l scot pe Momcilovic până acum, iar acum, când a apărut oportunitatea de a juca, din păcate, sau din fericire pentru el, a trebuit să plece la națională și are vacanță mai devreme. Mai mult ca sigur nu va mai face parte din lot în sezonul viitor”, a declarat Grigoraș, care nu este dispus să-și asume răspunderea pentru contractul unui jucător pe care nu a avut ocazia să-l vadă jucând.

Pandurii Târgu Jiu – Corona Brașov
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, ora 18:30
Televizare: Digi Sport 1
Echipe probabile:
Pandurii: Stanca – Pleașcă, Erico, Bratu, Nicoară – Anton, Elton, Nistor – dos Santos, Matulevicius, Shamsin. Antrenor: Petre Grigoraș.
Corona: Dănălache – Homei, Forika, Istrofor, Mendizov – Miranda, Dedu, Manea, Dîlbea, Leonte – Buș. Antrenor: Dragoș Bona.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here