Pandurii, victorie cu Deva: Începem să închegăm o echipă, o familie

2537

Pandurii Târgu Jiu a reuşit un succes extrem de important pe teren propriu, vineri, în compania formaţiei CSM Deva. Singura reuşită a confruntării a venit în prima repriză, una pe care gazdele au început-o mai bine, şi a purtat semnătura lui Suentley (17). Defensiva hunedorenilor s-a clătinat din nou câteva minute mai târziu, dar Obeng nu a putut profita de un cadou făcut de fundaşii adverşi (`23). Treptat, trupa lui Ştefan Nanu a echilibrat meciul, iar Iovicin a intervenit providenţial în câteva rânduri. Partea a doua s-a desfăşurat cu Deva la timonă, dar dominarea vizitatorilor s-a concretizat numai printr-o sumedenie de faze fixe obţinute. Totuşi, un mare merit pentru că Pandurii nu a încasat gol îl are şi Cătălin Iovicin. Portarul a avut o paradă decisivă în minutul 81, iar punctele au rămas în oraşul lui Brâncuşi. După cinci runde, gorjenii au patru victorii şi un rezultat de egalitate.

Pandurii Lignitul Târgu Jiu – CS Municipal Deva 1 – 0 (1 – 0)
Pandurii: Iovicin – Trusescu, Suentley, Gomes, Savu (78, Corduneanu), Aerts, Obeng (`46, Izquiero), Botaeng (65`, Afrim), Petre, Rasoveanu (`65, Stancu), Georgescu. Antrenor: Călin Cojocaru.
Deva: Bădescu – Kelemen, Dobre, Iordache, Doboș, Bloj, Țoiu, Stelea (`70, Marinca), Vasilescu, Peter, Sulea. Antrenor: Ștefan Nanu.

După meci, antrenorul Călin Cojocaru şi-a lăudat elevii pentru succesul “muncit” pe care l-au obţinut, fiind convins că echipa sa este din ce în ce mai puternică pe măsură ce etapele trec. ,,Am venit după un rezultat bun, unde am marcat foarte multe goluri destul de uşor. Acel lucru ne-a dăunat astăzi. Am obţinut o victorie muncită şi vreau să-i felicit pe băieţi pentru atitudine şi pentru caracter. Aceste victorii sunt foarte importante pentru noi, pentru că am întâlnit o echipă mult mai omogenă. Lucrul acesta s-a văzut astăzi. Am reuşit să marcăm repede, iar după aceea am luptat pentru victorie. Puteam să facem 2-0 prin Obeng, dar am irosit foarte uşor acea ocazie. După aceea, meciul s-a echilibrat. Am stat bine în teren, nu le-am dat posibilitatea să vină peste noi. Au aruncat mingea în careu cu lovituri libere de la mare distanţă. Eu spun că avem o talie bună şi defensiv am stat foarte bine”, a precizat Călin Cojocaru. Întrebat dacă Pandurii şi Reşiţa se desprind ca echipele cele mai bune din serie, Cojocaru nu a vrut să-i scoată din calcule pe ceilalţi adversari. ,,Suntem la început, nu pot să zic acest lucru. Un meci te urcă, altul te coboară. Noi trebuie să fim focusaţi, suntem la Pandurii şi trebuie să câştigăm fiecare meci. Nu există timp de relaxare. Băieţii ştiu lucrul acesta, şi, uşor-uşor, începem să închegăm o echipă, o familie, iar lucrul acesta se vede pe teren şi în rezultate”.

Nanu: Rezultatul nu este corect
Tehnicianul hunedorenilor, Ştefan Nanu, a ajuns la al doilea eşec consecutiv. După ce a pierdut jocul cu Reşiţa, fostul antrenor de la Minerul Motru nu a putut învinge nici la Târgu- Jiu. Însă, în opinia sa, scorul a fost injust. ,,Eu spun că rezultatul nu este corect. Ne-am creat mai multe ocazii şi am fost peste ei. Acesta este fotbalul, felicit echipa gazdă pentru că a ştiut să profite de o fază la care fundaşii mei centrali stăteau şi se uitau. A doua repriză, Pandurii nu a ştiut decât să se apere şi să folosească pase lungi. Îmi felicit jucătorii, pentru că am construit această echipă în vară, în afară de doi jucători care sunt din garda veche. Nu avem obiectiv promovare, ci locurile 1-4. Eu am fixat acest obiectiv”, a explicat antrenorul. În etapa viitoare, Pandurii joacă tot pe teren propriu, cu Aurul Brad.
Cătălin Pasăre