Pandurii “TV” îşi scoate la mezat acţiunile din media

261

Acţiunile deţinute de Pandurii la televiziunea din Târgu-Jiu, intrată în posesia lui Marin Condescu şi a Mădălinei Berbecel, vor fi scoase la vânzare sau vor fi concesionate de conducerea actuală a clubului de fotbal. Mihai Prunariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu ştie procentul deţinut de Pandurii la televiziunea în cauză, dar va găsi soluţii pentru înstrăinarea acestora, deoarece asociaţiile sportive non-profit nu pot deţine acţiuni la societăţi comerciale.

Mihai Prunariu a iniţiat joi auditul la clubul pe care îl conduce din postura de preşedinte şi a făcut şi o conferinţă de presă în care a făcut public atât bugetul actual al clubul de fotbal, cât şi faptul că se caută documente pentru a se vedea cum s-a cheltuit exact bugetul de anul trecut. De altfel, de la începutul anului şi până acum, gruparea a avut de achitat facturi restante în valoare de 1,5 milioane de euro, auditul având scopul de a verifica modul în care, în 2013, fosta conducere a cheltuit un buget în valoare de 9,4 milioane de euro. În acest context, Prunariu a anunţat că clubul pe care îl conduce este încă acţionar la Tele 3, CS Pandurii Târgu Jiu şi o societate din municipiu încheind, cu un an în urmă, un contract de prestări servicii pentru realizarea unui studio de televiziune. Clubul este încă acţionar aici, dar factura în urma acestui contract cu firma Plan Expert a fost plătită doar pe jumătate.

Clubul nu plăteşte datoriile lui Condescu
“Există un contract de prestări servicii încheiat pe 27 martie 2013, plătit prima parte pe 27 martie 2013 şi din calculele noastre mai e o restanţă. E un contract între o firmă reprezentată de Mădălina Berbecel şi CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, pentru realizarea unui proiect de televiziune care aparţine CS Pandurii. Factura e scadentă la 31 iunie 2014, e plătită jumătate din ea, dar nu vom plăti nimic până la expertizare. Eu sper să nu mai vină facturi din urmă, am plătit de la începutul anului restanţe de peste 1,5 milioane de euro, în condiţiile în care în 2013 s-au cheltuit 9,4 milioane de euro. Nu ştiu cât avem din această televiziune, probabil nu avem voie să avem acţiuni la o societate comercială, probabil le vom vinde sau le vom cesiona”, a precizat Mihai Prunariu.
În ceea ce priveşte clubul de fotbal, acesta are un buget mai mare decât anul trecut, fiind de 13,8 milioane de lei. 12 milioane vin la buget de la Complexul Energetic Oltenia, 500.000 de lei de la Primăria Târgu Jiu, 200.000 de lei de la Consiliul Judeţean Gorj, un milion de lei de la Artego şi 100.000 de lei de la USMO.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here