Pandurii și Primăria se judecă pentru terenul de fotbal

1180

Prima zi din luna aprilie vor găsi Clubul Pandurii și Primăria Târgu-Jiu, din nou, prin sălile de judecată, o situație de neimaginat în urmă cu un deceniu, când colaborarea dintre cele două entități era bună, iar echipa de fotbal începea un parcurs care probabil nu se va mai repeta niciodată. Acum cele două părți se judecă pentru a clarifica situația juridică a terenului de fotbal, asta în condițiile în care azi Consiliul Local Târgu-Jiu are pe ordinea de zi un punct la care se prevede „constatarea încetării contractului de comodat” semnat în 2005, precum și a actelor adiționale aferente acestuia.
Consilierii locali ar trebui să decidă cel mai probabil încetarea colaborării cu Pandurii și implicit retragerea dreptului echipei de fotbal de a mai folosi terenul de joc. Acesta a fost însă modernizat pe fondurile clubului, iar Pandurii nu pare dispusă să renunțe așa ușor la o astfel de investiție, mai ales că nu e în postura de a o da banii afară din casă. Procesul dintre club și municipalitate pe această temă a fost înregistrat la Tribunalul Gorj fix în Ajunul Crăciunului anul trecut. Judecata propriu-zisă ar urma să înceapă mâine, principalul creditor al clubului, Marin Condescu, spunând că dacă municipalitatea nu mai dorește prelungirea contractului nu are decât să plătească contravaloarea investițiilor făcute în amenajarea terenului de joc.
„E vorba de mulți bani în joc pe care clubul i-a folosit din bugetul său pentru a amenaja suprafața de joc și a o aduce la standardele necesare pentru a evolua în competițiile europene. Nu este nicio problemă dacă domnii consilieri locali vor vota pentru încetarea contractului de comodat pentru că noi avem dreptul să contestăm decizia lor. Mergem la instanță și cu această decizie. Suntem în situația în care avem suficient timp pentru a ne căuta dreptatea la instanță”, spune principalul creditor al clubului. Primarul Marcel Romanescu a dat asigurări că nu se pune problema ca Pandurii să nu mai aibă acces la terenul de joc de acum încolo, asta în condițiile în care investiția de 25 de milioane de euro făcută în stadionul municipal a fost realizată tocmai pentru că echipa juca la vremea respectivă în competițiile europene, iar numărul suporterilor era de ordinul miilor la partidele disputate la Târgu-Jiu. „Nu se pune problema interzicerii accesului acestei echipe pe stadionul din Târgu-Jiu. Termenul de zece ani pentru contractul de comodat se finalizează la sfârșitul acestei luni, după cum am aflat din discuțiile pe care le-am avut cu aparatul de specialitate din cadrul primăriei. E foarte bine că acum e o pauză în activitatea competițională și putem intra în discuții cu reprezentanții clubului pentru un nou proiect pentru perioada următoare. Stadionul poate fi folosit contra unei sume, poate fi folosit și gratuit, sunt mai multe variante”, a menționat edilul, care a precizat că în cazul în care instanțele de judecată vor da dreptate clubului Pandurii, municipalitatea se va conforma și va aplica hotărârea magistraților.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here