Pandurii se poate menține în lupta pentru Europa doar învingând Săgeata – Totul pentru victorie

375

După o serie de patru meciuri disputate pe teren propriu în care Pandurii n-a obținut decât un singur punct, echipa gorjeană este obligată să învingă Săgeata.

Pandurii se află în fața unei serii de meciuri care pare, cel puțin la prima vedere, mai ușor de abordat. După partida de astăzi, cu Săgeata, Pandurii va întâlni pe FC Botoșani și Viitorul Constanța, iar antrenorul Cristi Pustai le privește pe toate trei ca pe un calup de meciuri deosebit de importante, dar și dificile, chiar dacă istoria turului sau clasamentul spun altceva: “Niciun meci nu este ușor în acest campionat. Urmează trei meciuri cu trei echipe pe care le-am învins în turul campionatului, dar asta nu înseamnă nimic. Situația din subsolul clasamentului este complicată, orice meci cu aceste trei echipe este greu și are conotație diferită. Dacă noi trebuie să ne gândim să ajungem din nou în Europa, fiecare din cele trei echipe se gândesc să rămână în Liga 1, iar din acest punct de vedere, meciurile sunt grele. Nu sunt echipe de liga 1 liniștite, poate doar cele care au acum 35 de puncte, dar cum au făcut puncte și echipele de pe ultimele locuri, nu știu dacă stai liniștit la 35 de puncte”, a declarat tehnicianul Pandurilor.

Vrea să lege două victorii
Rezultatele oscilante din acest retur și faptul că Pandurii n-a câștigat încă pe teren propriu în această primăvară au făcut ca echipa gorjeană să piardă locul de cupe europene. Tocmai de aceea, Cristi Pustai crede că este foarte important ca în jocul echipei sale trebuie să apară și constanța pentru a putea aduna victorii consecutive: “Sper să obținem prima victorie acasă. E un semn mare pentru mine pentru că suntem a doua echipă în țară la rezultatele în deplasare, avem 26 de puncte din deplasare și foarte puține pe teren propriu. Foarte puține… Și trebuie să găsim cauza. Cu o victorie cu Săgeata am lega două victorii. Sper să legăm și două jocuri fără gol primit. E foarte important să reușești să legi 2-3 victorii. Am câștigat cu Dinamo și am pierdut cu CFR-ul, când, zic eu, și un rezultat de egalitate era bun pentru că nu mai vorbeam de o altă contracandidată”, a mai declarat antrenorul Pandurilor.

Accidentările modifică echipa
Față de echipa cu care Pandurii s-a impus la Mediaș, Cristi Pustai va fi nevoit să apeleze la partida cu Săgeata la cel puțin doi jucători noi. “Au apărut accidentările. Marian Pleașcă are ruptură și va sta mai mult. Elton spunea și la pauza meciului cu Gazul de niște probleme musculare și ele există, dar din fericire este doar o leziune și s-ar putea să stea mai puțin, să vedem cum evoluează. Distefano este accidentat și el. Vor apărea schimbări în echipă”, a explicat antrenorul Pandurilor. Acesta ar putea să schimbe nu doar componența primului unsprezece, ci și sistemul de joc: “S-ar putea să trecem la un sistem cu doi atacanți. Poate trebuia să trecem demult, de la pierderea jucătorului de pasă și de execuţie finală, vorbesc de Eric, dar neavând doi atacanți foarte buni am preferat să păstrez acel 4-2-3-1, însă acel 1 din spatele vârfului dacă nu are calitate probabil o să dispară și o să jucăm cu unul lângă celălalt în zona de atac. S-ar putea chiar de luni seară să se întâmple acest lucru”, a mai declarat Cristi Pustai.

Și Săgeata țintește victoria
Adversarii Pandurilor de astăzi au venit la Târgu Jiu de pe poziția a 14-a a clasamentului Ligii 1, prima deasupra liniei retrogradării, însă vor să se îndepărteze de locurile fierbinți din subsol. Tocmai de aceea, antrenorul Săgeții, Cătălin Anghel, spune că vrea victoria la Târgu Jiu: “În momentul în care joci cu echipe precum Pandurii, este clar că te poți mulțumi și cu un punct, dar noi mergem la victorie. Trei puncte pentru noi sunt vitale”, a declarat antrenorul dobrogenilor. Cristi Pustai este conștient de faptul că Săgeata nu va ceda ușor fiind avertizat de evoluțiile acestei echipe în meciurile din retur: “Săgeata în retur a părut puțin schimbată în bine față de echipa din tur, chiar și în evoluțiile din deplasare”, a declarat tehnicianul Pandurilor.

Pandurii Târgu Jiu – Săgeata Năvodari
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, ora 21:00
Televizare: Digi Sport 1
Echipe probabile:
Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Christou, Erico, Momcilovic – Buleică, Anton, Breeveld, Nicoară – dos Santos, Giusti. Antrenor: Cristi Pustai.
Săgeata: Panagopoulos – Peteleu, Fl. Popa, Cr. Munteanu, Lopez – Fl. Achim, Muzac, Johnson, Deletic, I. Iordache – Guerra. Antrenor: Cătălin Anghel.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here