Pandurii se îndepărtează de Europa

377

Pas cu pas, în această primăvară, Pandurii își micșorează șansele de a merge din nou în cupele europene, echipa lui Cristi Pustai picând după etapa a XXII-a pe locul 6 în Liga 1.

Pentru Pandurii prezentul sună rău, de viitor fiind destul de greu de vorbit în acest moment. Echipa lui Cristi Pustai n-a reușit decât un singur punct din trei partide și are nevoie ca de aer de un succes în fața Concordiei pentru a mai continua să viseze la Europa League. Dar până la meciul cu echipa din Chiajna, Pustai are din nou de tras concluzii și de îndreptat deficiențele din jocul Pandurilor: „Am jucat cu un fundaş central în faţa apărării, Christou, cu Anton şi Nistor mai sus, într-un triunghi care a blocat de multe ori verticalizările gazdelor, dar dacă nu înscrii, nu ai cum să pleci cu puncte. Ştiam că gazdele sunt periculoase la faze fixe, au executanţi buni şi aţi văzut ce execuţie impecabilă… Din păcate nu am putut evita acele greşeli, deşi ştiam că ei au executanţi buni. Am încercat să evităm greşelile în zona centrală, însă acesta este fotbalul, am avut şi situaţii de a înscrie, am reuşit în aceste 3 etape să dăm un singur gol, e greu în acest context să aduni puncte. Am avut un joc mult mai bun în teren decât în celelalte două partide, creştem de la meci la meci, dar am pierdut poziţia a patra”, a concluzionat Pustai la finele partidei de la Giurgiu.

Linia se trage în mai
Problema calificării în cupele europene este una a cărei rezolvare profesorul Pustai o vede în luna mai, însă dacă lucrurile continuă pe același trend, Pandurii și-ar putea vedea visul risipit chiar mai devreme: „Acest eşec ne aruncă pe locul 6. Acum va trebui să ne luptăm, linia se trage în mai. Nu ne e teamă că am putea rata cupele europene pentru că suntem în timpul războiului şi nu ai voie să-ţi fie teamă. Trebuie să-ţi respecţi adversarii, să respecţi meseria pe care o ai şi să te baţi pentru acest obiectiv. Am fost acolo (n.r. în cupele europene) şi am văzut ce bine e. Creştem de la meci la meci, dar uite că am pierdut două locuri în clasament. De multe ori, triunghiul cu Nicoară, Anton şi Nistor a funcţionat, dar nu marcăm”, a mai spus tehnicianul echipei gorjene.

Complexul „Astra”
Pandurilor nu le merge deloc bine atunci când au în față pe Astra. Echipa gorjeană a obținut un singur succes în deplasare în fața Astrei, însă a trecut mult timp de atunci, lucrurile s-au schimbat radical, iar Pandurii rămâne fără succes în compania echipei patronată de Ioan Niculae din aprilie 2011. Singurul jucător din actuala echipă a Pandurilor care a jucat și în ultima victorie gorjeană asupra Astrei, Dan Nistor, simte acest complex: „Se pare că avem un complex împotriva Astrei. În prima repriză nu prea au ajuns la poartă, iar în a doua repriză au înscris un gol fabulos. Eu zic că în prima parte am controlat jocul de la început până la sfârșit, dar, din păcate, nu cel mai bun câștigă. Am jucat destul de bine, am avut 3-4 ocazii clare, dar n-am marcat, ei au avut două goluri și au câștigat. Este tragic ce se întâmplă cu noi, nu știu ce se întâmplă, dar sperăm că la meciul cu Chiajna vom câștiga cele trei puncte puse în joc”, spune mijlocașul revenit în iarnă de la Evian.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here