Pandurii se desparte de Wellington

300

Pandurii începe să reformeze lotul pentru sezonul viitor, iar prima despărțire certă este cea de atacantul brazilian Carlos Wellington.

Echipa gorjeană va participa în sezonul următor în cupele europene, ceea ce obligă conducerea să se grăbească în stabilirea lotului. Asta pe de o parte, în vreme ce pe de altă parte, aceeași conducere se vede obligată, ca urmare a anunțării renunțării la susținerea financiară de către CEO, să eficientizeze cât mai mult activitățile și să reducă inclusiv cheltuielile salariale.
Mai mulți dintre jucătorii Pandurilor au salarii destul de mari, lefuri pe care foarte probabil, nu le vor putea menține la același nivel. Pe lângă negocierile pe care conducerea intenționează să le poarte cu jucătorii cu privire la salariile pentru următorul sezon, oficialii grupării târgujiene trebuie să se despartă și de unii jucători care nu au dat randamentul scontat. Unul dintre acești jucători este brazilianul Carlos Wellington da Silva.

N-au activat clauza
„Am semnat contractul cu el pentru un sezon, cu posibilitatea de a prelungi acest contract la finalul acestei perioade. Îi urăm cu toţii bun venit pentru că s-a alăturat echipei noastre şi să aibă parte de cât mai multe reuşite la Pandurii!”, suna anunțul din urmă cu aproape un an făcut de Narcis Răducan cu privire la înregimentarea lui Wellington la echipa gorjeană. Venit de la Concordia Chiajna la Pandurii, brazilianul Wellington nu a „dansat” pe Jiu decât un sezon, prestațiile sale în tricoul Pandurilor fiind pe cât de rare, pe atât de modeste. Prin urmare, după un sezon în care a jucat pentru gorjeni doar 14 meciuri în Liga 1, clauza de prelungire a contractului lui Wellington cu Pandurii nu a fost activată.

Cifre dezastruoase
Venit la Pandurii ca al doilea atacant, cel care trebuia să-l secondeze pe Mihai Roman, Wellington nu a reușit să se impună în echipa gorjeană nici după plecarea acestuia în campionatul olandez chiar dacă a rămas vreme de mai bine de trei sferturi de sezon singurul atacant veritabil din lotul lui Edi Iordănescu. Cifrele lui Wellington la Pandurii sunt extrem de grăitoare și nu lasă prea multe urme de regret la Târgu Jiu, în ciuda faptului că brazilianul a fost primit cu foarte mare încredere, fiind privit ca un nou potențial golgheter. Ce a rămas după Wellington la Târgu Jiu? Mult prea puțin, chiar insignifiant. Wellington a jucat în tricoul Pandurilor de 14 ori în Liga 1, o singură dată ca titular, marcând un singur gol în cele 391 de minute petrecute pe teren. Luate grosso modo, cele 391 de minute înseamnă ceva mai mult de patru partide și jumătate. O singură dată în acest sezon, contra celor de la FC Botoșani, Wellington a jucat mai mult de o repriză, iar în alte patru meciuri a evoluat între 43 și 45 de minute.

Și-a găsit o nouă echipă
Venit liber de contract la Pandurii, Wellington pleacă de la Târgu Jiu din aceeași postură. Mai ușor decât dacă ar mai fi avut contract cu gorjenii, atacantul brazilian a semnat deja un nou contract, de această dată în Cipru, cu AEL Limasol. Noua sa echipă se află pe primul loc în play-out-ul campionatului cipriot.
Chiar dacă este o fire sociabilă, deschisă și destul de liniștită, în scurta sa perioadă petrecută la Pandurii, Wellington a avut parte și de episoade mai puțin plăcute, unul dintre acestea soldându-se, destul de recent, cu scoaterea sa din lot pentru meciul cu FC Viitorul. Atacantul brazilian, alături de Erico da Silva și Filip Mrzljak au petrecut mai mult decât permitea regulamentul de ordine interioară la ziua mijlocașului croat, iar escapada nocturnă dintr-un club târgujian nu a fost trecută cu vederea de antrenorul Edi Iordănescu.
Trebuie menționat că jucătorul brazilian a fost și victima mai multor probleme medicale ce l-au ținut o vreme departe de gazon, iar înainte de startul sezonului, Wellington a pierdut aproape întreaga perioadă de pregătire din Olanda din cauza unor probleme familiale ce au solicitat prezența sa în Brazilia, soția sa având mari probleme la naștere.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here