Pandurii s-au descătuşat cu Brăila

997

După un început “secetos” de an, Pandurii Târgu-Jiu a obţinut prima victorie din 2019, sâmbătă, cu Dacia Unirea Brăila. Elevii lui Adrian Bogoi, care nu reuşiseră să marcheze în precedentele două confruntări de pe teren propriu, s-au revanşat cu vârf şi îndesat în meciul din această rundă şi s-au impus cu 5-2. Gazdele au plecat ca din puşcă, şi în primele trei minute ale confruntării au lovit de două ori transversala prin Blejdea şi Gheorghe.Atacantul Pandurilor s-a răzbunat în minutul 10, după o acţiune specifică pornită din stângă. Tot Blejdea a pasat şi la golul doi al amfitrionilor, semnat de Patrick Popescu (`26), care a înscris după un plonjon spectaculos din nouă metri. Reuşita vârfului central a venit după ce oaspeţii egalaseră, profitând de o mare greşeală a lui Costache, surprins de Ciucureanu, care a bătut pe colţul lăsat liber de portar o lovitură liberă de la peste 25 de metri (`22). La rampă a ieşit şi golgheterul George Tudoran. Cel din urmă a punctat în minutul 43, după un şut plasat din interiorul careului. Vizitatorii au avut, din nou, o zvâcnire de orgoliu în repriza secundă, când Momodou Jallow a şutat în vinclu de la 23 de metri (`62). Peste numai patru minute, gazdele au refăcut handicapul de două goluri. Blejdea a centrat din corner, iar Robert Bratu, scăpat din marcajul advers, a înscris cu capul din careul mic. Acelaşi Blejdea a stat şi la originea ultimei reuşite a alb-albaştrilor, obţinând lovitura de la 11 metri pe care a transformat-o Tudoran (`71). Pandurii au obţinut astfel şi un succes de moral, s-au îndepărtat la 6 puncte de zona minată, iar următoarele confruntări cu Ripensia şi ACS Poli Timişoara pot fi abordate cu mai mare încredere.

Blejdea: ,,Trebuie să punem capul în pământ”
Chiar dacă Pandurii a obţinut prima victorie a anului, omul meciului de sâmbătă, Andrei Blejdea, a declarat că mai este mult de muncă până când echipa îşi va îndeplini obiectivul. ,,Aşteptam toţi băieţii în vestiar victoria aceasta, suntem fericiţi că am scăpat de seria neagră pentru că doar la Mioveni am obţinut un punct. Trebuie să punem capul în pământ, avem multe meciuri până la final în care trebuie să adunăm puncte.
În subsolul clasamentului, toate echipele îşi dau viaţa pe teren pentru fiecare punct şi o să fie foarte greu. Am pierdut mulţi jucători importanţi, însă cei care au rămas aici sunt convins că îşi vor face treaba. Trebuie să tratăm fiecare meci serios, aţi văzut că şi astăzi am primit două goluri, ceea ce nu este îmbucurător, dar sper ca echipa să meargă pe un trend ascendent. N-am un obiectiv personal, vreau să câştige echipa la fiecare meci, sunt fericit când marchez şi îmi ajut echipa. Cred că putem termina în prima parte a clasamentului”, a spus atacantul formaţiei noastre.

Bogoi: ,,Am stat fără emoţii”
Pentru întâia oară de la reluarea campionatului, principalul Pandurilor s-a declarat mulţumit de jocul elevilor săi. Bogoi a dezvăluit că în această săptămână, la Târgu-Jiu, va ajunge şi un antrenor cu portarii, pentru a elimina greşelile frecvente. ,,Bineînţeles că este o descătuşare pentru că este o echipă nouă la Târgu-Jiu. Aşteptam şi punctele pentru că muncim foarte mult la antrenament. Astăzi am reuşit un joc foarte bun şi am stat fără emoţii de la început până la sfârşit. Primim goluri foarte uşoare, nu avem antrenor de portari la Târgu-Jiu de foarte mult timp, dar am înţeles că de luni va veni cineva să lucreze specific cu jucătorii pentru că sunt foarte tineri şi aşteptăm mult mai mult de la ei”, a spus antrenorul. Bogoi a mutat apoi ,,mingea” în curtea conducerii şi acţionarilor, şi speră ca echipa să fie susţinută pentru că s-a autodepăşit în acest sezon. ,,În continuare ne aşteaptă meciuri foarte dificile, sper ca şi conducerea clubului să înţeleagă că am ajuns iar într-un moment foarte bun, să fie alături de noi, să rezolve problemele pe care nu le-au rezolvat. De un an de zile sunt restanţe la echipă, deşi totalul sumelor este foarte mic, dar nu putem să facem performanţă cu zero lei. Aşteptăm să-şi facă treaba fiecare, de un an şi jumătate sunt numai promisiuni. Trebuie să omogenizăm şi echipa pentru că sunt foarte mulţi jucători noi şi nu am avut timp într-o lună şi jumătate, de când lucrez cu ei”, a declarat tehnicianul.

Florentin Petre: ,,Pandurii a meritat victoria”
Antrenorul brăilenilor, Florentin Petre, a recunoscut superioritatea Pandurilor, dar a declarat că formaţia sa nu s-a prezentat la parametrii maximi la jocul disputat pe terenul sintetic.
,,Am întâlnit un adversar foarte bun din punctul meu de vedere, sunt copii tineri, buni, de calitate, astăzi copiii voştri au fost mai buni decât copiii mei. Ţinând cont că am făcut 11 ore cu autocarul, nu am avut posibilitatea să ne antrenăm, probabil s-a acumulat şi un grad de oboseală, dar asta nu ne scuză atitudinea şi lipsa de agresivitate. Am început mai greu, după aceea s-a echilibrat jocul, nu ne-am concentrat la două acţiuni pe faza defensivă, aşa s-a făcut diferenţa. Una peste alta, Pandurii a meritat victoria. Atâta timp cât, matematic, mai avem şanse, vom lupta până la capăt”, a spus Petre.

PANDURII TÂRGU – JIU – DACIA UNIREA BRĂILA: 5-2 (3-1)
Pandurii: Al. Costache – Oiţă, Rob. Gheorghe, Rob. Bratu, Al. Vasilescu – Raiciu, Trancă
(`75, Dănescu), Al. Vodă (cpt.) (`78, Du Ho Kim) – Tudoran, P. Popescu (`82, Draca), Blejdea. Rezerve: Al. Opriţa – Nic. Cotolan, Laur. Tudor, Al. Dinu. Antrenor: Adrian Bogoi.
Dacia Unirea: Rogers – Gab. Niţă (cpt.) (`46, Konyeha), Prunescu, Diakite, Muşea – Pleşa, Izmană (`60, M. Mihalcea) – Sahru (`72, Coteţ), Van den Driest, Ciucureanu – Jallow. Rezerve: Rob. Chirilă – Moroianu, Val. Robu, Căruţă. Antrenor: Florentin Petre.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here