Pandurii s-a reunit la București în așteptarea cantonamentului din Spania – Începe Golgota!

364

Vacanța pandurilor s-a încheiat, jucătorii lui Edi Iordănescu s-au reunit ieri după-amiază la hotelul la care sunt cazați în București și au efectuat deja un prim antrenament în Capitală.

Echipa gorjeană a ales reunirea în București, acolo unde mâine va avea loc și vizita medicală a jucătorilor, Edi Iordănescu mizând pe controale amănunțite care să îi ofere date relevante despre jucătorii săi și capacitatea lor de efort, date pe care le vrea îndosariate pentru fiecare jucător în parte. 25 de jucători au cazat Pandurii la București, pe lângă jucătorii pe care Edi Iordănescu i-a folosit în prima parte a campionatului fiind luați de la echipa a doua și Negrescu, Șendroiu și Erdei. Au lipsit de la reunire Filippetto, Alexandru Dan și Șandru, primul reziliindu-și contractul imediat după terminarea primei părți a sezonului invocând probleme familiale, în vreme ce ultimii doi vor fi redirecționați către alte echipe, fie sub formă de împrumut, fie vor fi transferați la alte grupări, Edi Iordănescu luând decizia de a nu-i opri în lot pentru partea a doua a campionatului.

Liniște pe jumătate
Pandurii a găsit în ultimele zile resurse pentru a face plățile legate de cantonamentul din Spania, dar încă erau așteptate sumele de bani care să acopere măcar un salariu către jucători înaintea plecării în cantonament. Edi Iordănescu spune că acest lucru este cel mai important, apoi urmând a fi aspectul legat de transferurile de care echipa are nevoie: “Este o perioadă destul de importantă, de acumulări, care trebuie gestionată atent. Din punctul meu de vedere este prioritar să se asigure partea financiară, să avem liniște, să fie jucătorii liniștiți, să plecăm în cantonament cu gândul strict către ce avem de făcut, pentru muncă. La fel de important este după aceea să plec cu lotul conturat, să aducem jucătorii pe care ne-am propus să-i aducem, să reușim să-i aducem. Am întârziat puțin pentru că această parte a fost legată de aspectul financiar și prioritatea a fost și este tot timpul să plătim jucătorii pentru că ei au dus echipa unde este, apoi să ne mai și mișcăm pe piața transferurilor. Este un avantaj față de vară pentru că de data asta nu ne mai trebuie cantitate, ci doar calitate. Ne-am gândit la 2, maxim 4 jucători, dar trebuie aduși pentru că dezavantajul față de vară este că baza de jucători este mai redusă, fiind specific perioadei. Timpul este la fel de scurt…”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Pregătire cu specific aparte
Programul competițional, altul decât cel cu care echipele erau obișnuite până acum odată cu trecerea la sistemul cu play-off și play-out, îl obligă pe Edi Iordănescu să planifice foarte atent perioada de pregătire a echipei din această iarnă. “Tipul de pregătire pentru acest cantonament este unul diferit acum față de cel de anul trecut, are un specific aparte. Este mai redus ca și volum, este o perioadă mai scurtă, iar partea a doua a campionatului diferă și ea de ceea ce aveam anul trecut. Avem mai puține meciuri și trebuie să gândim bine pregătirea, să intrăm în maximum de formă mai rapid”, a declarat antrenorul Pandurilor vorbind despre modul în care își va individualiza programul de pregătire din această iarnă.
Un alt aspect pe care Edi Iordănescu trebuie să-l aibă în vedere în această perioadă este acela că o parte din jucători vor fi convocați la echipa națională. “Mă pune puțin în dificultate și faptul că există această posibilitate de a avea 2-3 jucători la echipa națională pentru că nu voi avea tot grupul la dispoziție pe întreaga durată a cantonamentului, dar eu mă mândresc cu acest lucru. Și pentru club este o onoare, și pentru jucătorii convocați la loturile naționale sunt doar lucruri bune. Este un interes național, dar și interesul jucătorilor, în plan individual, pentru experiența pe care ți-o dă o astfel de perioadă petrecută la echipa națională. Nu este ușor, dar trebuie să gestionăm bine aceste momente pentru că ele fac parte din viața unei echipe”, spune antrenorul Pandurilor, care i-ar putea pierde în a doua parte a stagiului din Spania pe Săpunaru, Nistor, Răduț sau Hora, ca să nu mai punem la socoteală faptul că este posibil ca și printre cei nou sosiți, încă nenominalizați, ar putea să fie jucători de care Anghel Iordănescu să fie interesat la echipa națională.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here