Pandurii s-a jucat cu focul! Cojocaru: Auzeam pe lângă mine că le dăm 10

3760

Pandurii Târgu Jiu a fost ținută cu sufletul la gură timp de trei sferturi din meciul cu Viitorul 2. Ceea ce părea o simplă formalitate pentru gazde s-a transformat într-un coşmar în prima repriză, când Adelin Pîrcălabu, fost lider al unei generaţii de juniori la Pandurii, a deschis scorul, dintr-o lovitură liberă, la prima şansă a oaspeților. Furioşi, jucătorii lui Călin Cojocaru s-au instalat în jumătatea adversă, dar nu au avut decât două oportunități mai clare de a marca. Cea mai mare ocazie a fost ratată de Rasoveanu, în minutul 20, şutul său fiind respins de Moga, “retrogradat” la satelit.
Cu un lot subţire, format în mare parte din juniori, echipa pregătită de Bogdan Chiriac a căzut în partea secundă, una în care amfitrionii au reuşit să marcheze de trei ori pentru a evita ruşinea. Bebeto Lupuleţ a egalat cu un şut din întoarcere în minutul 74, iar zecarul Pandurilor a făcut “dubla” şase minute mai târziu, după un penalty scos de Pleaşcă şi contestat de jucătorii Viitorului. În cele din urmă, Adrian Tănăsoiu a închis tabela în prelungiri, după o pasă a lui Robert Petre.

Pandurii – Viitorul 3-1 (0-1)
Pandurii: Iovicin – Pleşca, Gomes, Alberto, Trusescu (78,Tănăsoiu), Aerts, Stancu (56, Petre), Mensah, Rasoveanu (56,Peia), Lupuleţ ( 88 Obeng), Afrim.
Viitorul: Moga – Chelariu (77, Cotojman), Misaras, Micle, Feher, Caba, Geana, Gheban, Popescu (59, Pirtea), Pîrcălabu, Bărăitaru (77, Croitoru).
După meci, antrenorul Pandurilor, Călin Cojocaru, a declarat că succesul a fost unul meritat, dar şi-a muștruluit elevii pentru că şi-au desconsiderat adversarii. De altfel, vestiarul gazdelor nu a fost, la pauză, tocmai locul potrivit pentru cei slabi de înger.
“A fost o victorie muncită. După meciul de miercuri ne-am relaxat, crezând că jucăm cu o echipă de copii. Auzeam pe lângă mine că le dăm 10… Eram sigur că o să se întâmple lucrul asta, ei au prins şi ‘execuția vieții’ şi apoi a trebuit să alergăm după ei. Nu am avut un ritm corespunzător în prima repriză, cu toate că i-am dominat şi am fost peste ei. Am fost lenți, greoi şi statici. Ştiam că în a doua repriză o să cadă din toate punctele de vedere. Am fost doar noi pe teren după ce au marcat, dar dacă vrem să promovăm, trebuie să avem altă atitudine şi să integrăm şi jucătorii care au venit în ultima clipă. Pe unii am fost forţat să-i folosesc, cum a fost fundașul central, deși nu se face aşa ceva”, a spus antrenorul Pandurilor.
Cojocaru a cerut din nou timp pentru a-şi implementa filosofia de joc, mai ales că la Târgu Jiu au venit o mulțime de jucători noi.
“De când sunt la Pandurii, din şase în şase luni, schimbăm lotul şi lumea vrea să jucăm ca Real Madrid. Nu se poate! Astăzi ne-am şi precipitat, lucru care nu-mi place. Trebuie să schimbăm aceste aspecte, să fim mai calmi pe construcție, să arătăm că putem să ne dominăm orice adversar dacă vrem să promovăm. S-ar putea să mai aducem un fotbalist pentru că avem nevoie”, a precizat Cojocaru.
Pe lângă Alberto Suently (25 de ani), fundaș central, la Târgu Jiu au mai ajuns mijlocașul din Andorra Eric Isquierdo (19 ani) şi vârful Tyrese Duijker (19 ani) din Olanda.

Bogdan Chiriac: Consider că rezultatul a fost viciat
Bogdan Chiriac a fost singurul antrenor de pe banca Viitorului 2 la acest meci, deși se credea că Florin Popete va fi principal la duelul dintre echipele târgujiene. La finalul meciului, Chiriac şi-a felicitat elevii pentru efortul depus şi atitudine şi a spus că o decizie eronată a centralului s-a dovedit decisivă în economia jocului.
“Ca orice început, a fost greu, dar consider că băieţii, copiii noștri, pe care clubul mizează foarte mult, au făcut o impresie foarte frumoasă în acest joc cu Pandurii. Consider că la 1-0, dacă marca Laurenţiu Popescu la situația pe care a avut-o, jocul era încheiat. Pandurii ne-au dominat, dar a fost o dominare sterilă, cu o posesie mai multe negativă şi, în final, consider că rezultatul a fost viciat de central. Din punctul meu de vedere, este contact umăr la umăr, nu este nici vorbă de penalty. Un jucător firav, Adelin Pîrcălabu, nu putea să-l faulteze pe Marian Plească. Consider că a fost momentul decisiv al jocului. Cred că ne-am descurcat mai mult decât onorabil. Noi ne propunem să producem jucători pentru prima echipă. Obiectivul meu personal este o clasare cât mai bună”, a spus Chiriac.
Bineînțeles, antrenorul Călin Cojocaru nu a fost de acord cu spusele mai tânărului său omolog.
“Poate să spună orice. Ei picau câte doi-trei, nici nu aveam salvări să scoatem atâția jucători de pe teren. La câte penaltiuri am suferit noi campionatul trecut, nu poate să vorbească de acea fază”, a comentat timişoreanul.
În runda viitoare, Pandurii se deplasează la Ezeriş, iar Viitorul 2 joacă acasă cu Aurul Brad.

Liga 3, Seria 7 – Etapa 1
AFC Voinţa Lupac 1 – 3 CSM Deva CS Gilortul Târgu Cărbuneşti 0 – 0 ACS Progresul Ezeriş
CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 3 – 1 ACS Viitorul Târgu Jiu 2
CS Armata Aurul Brad 0 – 2 Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița
ACS Viitorul Şimian 2 – 2 CSM Jiul Petroşani
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here