Pandurii, remarcații ligii

324

Pandurii are o perioadă bună în campionat și rezultatele pozitive au făcut și ca juctăorii lui Edi Iordănescu să fie printre remarcați.

Liga Profesionistă de Fotbal a făcut public faptul că Pandurii este echipa cu cei mai mulți jucători remarcați pe parcursul primelor 14 etape ale acestui sezon. Site-ul LPF-ului a publicat un articol prin care a remarcat faptul că în urma analizelor efectuate de specialiștii ligii, care au nominalizat la finalul fiecărei etape cel mai bun unsprezece al fiecărei runde, Pandurii este performera unui clasament al jucătorilor dați acestei echipe virtuale.
Conform site-ului lpf.ro, Pandurii a furnizat pentru echipa etapei nu mai puțin de 12 jucători în primele 14 etape, CFR Cluj fiind echipa de pe locul secund al acestui clasament inedit, cu 11 jucători. Steaua și Viitorul completează podiumul, cu câte zece jucători.

Mulți în echipa etapei, niciunul în cea a turului!
În ciuda faptului că Pandurii a avut cele mai multe prezențe în echipa etapei, formaţia gorjeană nu are niciun reprezentant în unsprezecele ideal al Ligii 1 la finalul turului în ancheta LPF. Liga a anunțat în urmă cu ceva timp unsprezecele ideal din Liga 1, un unsprezece condus de pe bancă de Mircea Rednic și format din Bălgrădean (CSU Craiova) – Pedro Queiros (Astra), Hodorogea (Viitorul), Toșca (Steaua), Vătăjelu (CSU Craiova) – Răzvan Marin (Viitorul), Cosmin Matei (Dinamo), Aganovic (Viitorul), Chipciu (Steaua) – Budescu (Astra), Fl. Tănase (Viitorul). Totuși, între cei 18 care ar reprezenta lotul ideal al Ligii 1 în turul sezonului regulat și-a făcut loc și un pandur, Vasco Fernandes fiind rezevă alături de S. Lung jr. (Astra), Bejan (ASA Târgu Mureș), Stanciu (Steaua), Golubovic (CSMS Iași), Jazvic (ASA Târgu Mureș) și Alibec (Astra).

Cei mai înalți
Deși la prima vedere pare o echipă cu jucători nu foarte înalți, Pandurii domină loturile din Liga 1 la acest capitol. Diferențele nu sunt foarte mari, Pandurii conduce în acest clasament cu o medie de 182,65 cm, fiind urmată de ASA Târgu Mureș cu 182,28 cm, Viitorul Constanța cu o medie de 182,23 cm și Petrolul, ai cărei jucători au o medie de înălțime de 182,16 cm. Media Pandurilor ar fi putut fi mai mare, însă în clasamentul întocmit de site-ul liga1.ro nu a fost luat în calcul și Andrei Pițian, unul dintre cei mai înalți jucători ai echipei gorjene, dacă nu chiar cel mai înalt. Dintre cei 23 de panduri luați în calcul pentru această medie, cel mai înalt este sârbul Vasiljevic, cu o înălțime de 1,91 m, fiind singurul jucător al echipei gorjene între cei mai înalți 20 de jucători din Liga 1. Dacă nu are prea mulți jucători între cei mai înalți, Pandurii nu are niciunul nici printre cei mai scunzi, ceea ce conduce la concluzia că trupa lui Edi Iordănescu este una dintre cele mai echilibrate din acest punct de vedere.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here