Pandurii, out din Cupa Ligii! Concordia s-a impus după un meci nebun

249
Marius Pena marcheaza golul trei al Concordiei Chioajna

Pandurii a suferit prima dezamăgire “internă” la Chiajna, într-un meci spectaculos, decis la loviturile de departajare. Partida le-a pus faţă în faţă pe finalistele din ultimele două ediţii, două formaţii care în primele trei etape din Liga I au un parcurs total diferit. În aceste condiţii, favorită era fără îndoială trupa gorjeană, care şi-a propus un trofeu în acest an.

Filmul meciului
Marian Pleaşcă a primit banderola de căpitan la Pandurii, iar doi jucători care au venit în această vară din Liga a II-a, Cătălin Hlistei şi Valentin Alexandru, au primit şansa de a demonstra că se pot impune la Pandurii. Titular a fost şi un alt fotbalist care s-a dovedit decisiv în meciurile cu Universitatea Craiova şi ACS Poli Timişoara, Vali Munteanu. Folosit de obicei la închidere, Andrei Piţian a început meciul în centrul defensivei.
Jocul a început rău pentru gorjeni, care în minutul 13 s-au văzut conduşi după un gol a lui Serediuc. Oaspeţii s-au aruncat în atac, dar au rămas vulnerabili în defensivă şi, în minutul 22, Serediuc a ratat o ocazie mare de a-şi trece în cont dubla. În minutul 25, execuţia de fineţe a lui Hlistei a fost respinsă în corner de Bălgrădean. Acelaşi Hlistei a stat şi la originea fazei din minutul 28, când Valentin Alexandru nu a putut fructifica o centrare ideală a fostului arădean. Fazele s-au succedat la foc automat, şi acelaşi Serediuc a ratat incredibil un balon pus pe tavă de Feussi. Egalarea a venit în minutul 33, când atacantul adus de la Dunărea Călăraşi şi-a pus în evidenţă detenta şi a marcat la colţul scurt. Adrian Cristea a fost iertat de cartonaşul roşu, cinci minute mai târziu, după o intrare golănească la Răuţă.
Repriza secundă a avut un ritm mai lent, iar prima ocazie a venit în minutul 63. Vali Munteanu a profitat de o greşeală imensă a lui Albu, a scăpat singur cu Bălgrădean, dar a şutat în portar. Fostul jucător al Pandurilor, Alin Buleică, a egalat scorul la ocazii mari în minutul 74, când, găsit ideal în centru careului, a trimis mult peste. O ratare demnă de buletinele comice a venit în minutul 77, când singur cu poarta goală, Feussi a reuşit performanţa să trimită o diagonală care a ocolit bara din stânga. Ţucudean a bifat şi el o ratare mare peste numai un minut. Calificarea putea fi obţinută de Chiajna în timpul regulamentar, dar lovitura de cap a lui Albu a atins pământul şi mingea a poposit în braţele lui Stanca.
Pandurii a suferit o lovitură imensă în reprizele de prelungiri, când Grecu a văzut al doilea galben pentru o intrare absurdă la Albu. Chiar şi aşa, gorjenii au ajuns la penaltiuri. Din păcate, Bălgrădean a respins şuturile lui Voiculeţ şi Unguruşan, iar Stanca a apărat doar penaltiul lui Serediuc.

Vali Munteanu: “Nu ne-am simţit foarte bine după ultimul joc de la Timişoara. Atâta timp pe drum, ne-am coborât din avion, hai în autocar, şi tot aşa. Am făcut în două săptămâni câteva mii de kilometri. Un jucător cu experienţa lui (Grecu) nu trebuia să mai facă alunecare, şi la mijlocul terenului, ştiind că are şi galben. Eliminarea a fost foarte corectă. Aşa a gândit pe moment, nu-i dăm în cap, suntem alături de el şi asta este. Felicităm echipă din Chiajna”.

Petre Grigoraş: “Am venit aici să ne calificăm mai departe, din păcate nu am reuşit. Au fost nişte lucruri care ne-au deranjat după această partidă, am pierdut un jucător suspendat, altul accidentat, pe Alexandru. Am şi jucat 120 de minute, am şi pierdut calificarea. Nu suntem prea fericiţi. Jocul, per total, nu a fost unul foarte rău. Se putea încheia şi după 90 de minute. S-a mai dus un obiectiv, dar ăsta este fotbalul şi trebuie să acceptăm şi astfel de înfrângeri”.

Emil Săndoi: “Aş fi preferat să nu jucăm prelungiri. Îi felicit pe băieţi pentru calificare, am ratat în unele momente de o manieră incredibilă, am mai făcut şi unele greşeli, dar cred că aveam nevoie de această calificare ca să scăpăm de blocajul ăsta pe care l-am avut la începutul campionatului”.

Concordia Chiajna – Pandurii Tg-Jiu: 1-1 (4-3)
Goluri: Serediuc(13`) / Vali Alexandru (`33)
Au înscris de la 11 metri: Roșu (Concordia), Pleașcă (Pandurii), Pena (Concordia), Obodo (Pandurii), Albu (Concordia), Bucurică (Concordia) și Munteanu (Pandurii)
Au ratat: Voiculeț (Pandurii), Serediuc (Concordia), Ungurușan (Pandurii)
Concordia: Bălgrădean – Feussi, Albu, Tincu, Mamele – Ad. Cristea (67` Melinte) – Buleică (75` Pena), Grădinaru (46` Bucurică), Roșu, Serediuc – M. Constantinescu
Rezerve: Drăghia, Melinte, Madeira, Bucurică, Novacek, Pena, Răsdan
Antrenor: Emil Săndoi
Pandurii: Stanca – Pleașcă, Pițian, Vasilievici, Grecu – Răuță, V. Munteanu, Obodo, Hlistei (46` Trifu)- V. Alexandru (100` Ungurușan), Țucudean (79` Voiculeț)
Rezerve: Lazăr, Ungurușan, Buijs, Voiculeț, Trifu, Herea, Pârcălabu
Antrenor: Petre Grigoraș
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here